TAKLYFT, berätta mer ni som gjort det eller planerar för det?

1k läst  3 svar

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Hej. Vi bor i ett enplanshus med källare och skulle gärna vilja ha två sovrum till och gärna något slags tv rum för barnen. Vi har funderat på att bygga nytt men tycker ändå att huset vi bor i ligger bra. Nu funderar vi på att lyfta taket så vi kan göra två sovrum och vardagsrum. Jag har googlat och läst här i forumet men hittar bara ganska gamla inlägg. Finns det någon här som gjort detta eller planerar för att göra det? Ni som gjort eller ska göra vill ni dela med er av era erfarenheter. Hur låg tid tog det? Vad kostade det om man vill ha något som gör allt? Tar tacksamt emot tips.
   
 2. G
  Medlem Nivå 7
  vi håller på just nu i egen regi och har en budget på 400k och då får vi ca 67kvm till om jag minns rätt. 3 sovrum, allrum och en liten toalett.

  Men ska ni lämna bort allt jobb så kostar de ungefär dubbelt så mycket om inte tredubbla. Be om att få offert på de taklyftsfirmor som finns men fråga även lokala snickare om lösvirke.

  För oss tog det ca 4dagar innan huset var helt tätt igen.
   
 3. J
  Medlem · Nivå 19
  Beroende på hur ert hus är byggt kan det röra sig om rätt olika typer av lösningar för att "lyfta taket". Om ni inte själva är kunniga på byggnadsteknik bör ni engagera en arkitekt som kan hjälpa er med att komma fram till en lämplig lösning. Det tjänar ni på oberoende av vem som utför byggjobbet.
   
 4. G
  Medlem Nivå 1
  Vi är precis klara med vårt taklyft (Stockholm), 120kvm i ett plan som blev 240kvm i två plan. Det finns flera olika leverantörer som bygger våningen i hangar och sen kommer och ”lägger på” den nya våningen, men vi valde att bygga i lösvirke.

  Fördelar med lösvirke: ca 15% billigare för oss, bättre kontroll och möjlighet att justera under byggets gång. Känns mer ”gediget”.

  Nackdelar: längre kännbar byggtid eftersom allt byggs på plats, totalt 6 månader efter dom började bygga ställningen till besiktning, men då bytte vi all panel och gjorde om planlösning på nedervåningen också.

  Kostnad beror på hur mycket ”lyx” du lägger till, allt från 15,000kr till 25,000 per kvm (eller mer).
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: