Byggahus.se

Takläcka igen

 1. Langbein
  Bannad · 556 inlägg

  Langbein

  Bannad
  Hej!
  I förra huset läckte det in när det blåste åt visst håll, det var en plåtskarv till en utbyggnad som rostat, så det kom in vatten i hallen utanför sovrummet, något störande att vakna till.

  Så var det dags igen i nästa hus, bingo det regnar in i sovrummet, droppar från en tvärbalk som går in utifrån. Klättrat upp och rensat, lyft på pannor och ser inga fel, det läcker än vid skarv till tillbyggnad. Men bara ibland, måste väl bero på hur det blåser. Rännor ser felbyggt ut men har funkat tills nu, en lång ränna utan stuprör ner till en vinkel och kort ränna med stuprör, med tvärbalken under, kanske rinner över och in där. Vatten lär ta konstiga vägar, nästa gång ska vi krypa på vinden om vi har tid, kolla därute igen och plåtis i sista hand, GDS är ju kul när det funkar. Tips är väl svårt? ???
   
 2. D
  Medlem · 500 inlägg

  Re: Takläcka igen

  Ja, det är helt otroligt vad man kan slita sitt hår för att hitta orsaker till vattenläckage. Det låter som att jag har jättemycket erfarenhet och det kan man väl säga att jag på sätt och vis har med läckage på tre olika ställen här hemma. Nu är de nästan åtgärdade allihopa.

  Det luriga är ju att en läcka som visar sig som vattendropp inomhus, förmodligen har sitt otäta mycket längre bort någonstans i yttertaket.

   
 3. Langbein
  Bannad · 556 inlägg

  Langbein

  Bannad

  Re: Takläcka igen

  ja man ska upp på vinden när det regnar, en källa kan vara antennsladdar. Plåtis ska ändå hit, får se om han hinner först.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.