Byggahus.se

Takkupa eller takfönster i barnrum?

2k läst  0 svar

 1. cederbusch
  Medlem · Nivå 13
  Vi har ett blivande barnrum som till stor del ligger i en gammal kattvind. Dvs snedtak och smalt. Jag har en annan tråd om att bygga takkupa, där finns bilder också, men nu har frågat skiftat karaktär så det för bli en ny tråd.

  I blivande barnrummet var vi först inne på att bygga en kupa för att skapa mer lekyta och så småningom plats för skrivbord. Men tankarna har skiftat lite till takfönster. Vi byggde ett badrum förra året på ÖV under snedtaket och satte då in ett Velux takfönster. Det ger verkligen massa ljus och extra golvyta. Men såklart inte på samma sätt som en kupa skulle göra.

  Att välja ett eller två takfönster istället skulle innebära att vi slapp bekymra oss om avväxling och konstruktion. Och jag vet ju numera hur man installerar ett sådant fönster. Vi inser också att det tar ett tag för ett barn att bli så långt att taket är ett problem. Och även en vuxen skulle ju få plats bakom ett skrivbord om det var takfönster där.

  Taket börjar på 80 cm. Vad tror ni, blir det tillräckligt med rymd om vi kör med takfönster istället? Om vi väljer två fönster kommer de ju ändå delas av en takbjälke, så där förlorar man ju takhöjden, men det kanske är ok?

  Tacksam för era erfarenheter och förslag
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka