Byggahus.se

Takfönster 1,5-plan

 1. D
  Medlem Nivå 3
  Är det någon som vet vad praxis är (om det finns) med takfönster när man bygger 1,5 plan med oinredd övervåning? Brukar det monteras direkt eller förväntas man göra det själv samtidigt som man inreder övervåningen? Det är ju ganska vanligt att bygga 1,5 plan oinrett däruppe och det brukar oftast vara ett takfönster med till badrummet på övervåningen.

  Tanken slog oss inte förrän idag då vi tog den vanliga kvällsturen till bygget efter jobbet. Taket börjar bli klart att lägga tegel medan takfönstret stod kvar på backen. Då insåg vi att vi överhuvudtaget inte pratat om detta med entreprenören. Och ändå tycker man att man ställt minst en miljon frågor...
   
 2. A
  Medlem Nivå 7

  Re: Takfönster 1,5-plan

  Oj, vet inte vad praxis är men när vi byggde så installerades takfönstret vid monteringen, utan nägra problem. Det var bara, "Vi skall ha ett takfönster där." och när huset byggdes så hamnade takfönstret där det skulle. Övervåningen är oinredd. När man tänker efter så måste väl fönstret på plats vid bygget, man måste ju täta mot regn och sådant i taket och det går väl något sätt utanför "inreda övervåning", det är ett stort ingrepp på husstommen. Fråga din entreprenör så fort du kan. Hinner de lägga tegel så blir det alltid mera jobb om de missat fönstret och måste ta bort tegel för att sätta dit det.

  /ama
   
 3. B
  Medlem Nivå 9

  Re: Takfönster 1,5-plan

  Jag antar att byggarna följer ritningarna.
  Om det är ett fönster inritat så har de missat det, bara att snacka med grabbarna.
  Om det saknas fönster på ritningarna kan det ju bli svårare, kolla på specen över huset. Där brukar det stå vad som ingår.
   
 4. D
  Medlem Nivå 3

  Re: Takfönster 1,5-plan

  Jo, fönstret är med på ritningarna. Men på ritningarna är hela övervåningen inredd, vilket vi inte har köpt. Vi har däremot köpt allt material. Inte oväntat säger byggarna att montering av fönstret inte ingår... Vi får se var det slutar.