Byggahus.se

Tätskikt balkong

122 läst  0 svar

 1. A
  Medlem Nivå 6
  Hej

  Har problem med att vatten läcker in via taket i rummet under vår balkong vid kraftigt regn och vind, teorin är att det tränger in genom den gamla mosaiken. Så vi har beslutat att göra om balkonen för att försöka lösa problemet.

  I dagsläget ligger där takpapp på golvet och mosaik på väggarna, troligen är mosaiken från när huset byggdes, dvs sent 30-tal. I ena hörnet är där ett avlopp i väggen som leder ut till ett stuprör. Se bilder nedan.

  Har pratat med ett par hantverkare, men hittils bara en som varit och tittat på jobbet. Han hade med sig en kille från PCI som gör tätskikt. Deras föreslagna arbetsgång är:

  1. Riv bort takpapp och plåtarbeten på insidan, troligtvis ligger där gammal klinker under det också, vilken också tas bort så vi kommer ner till betongen.

  2. Skapa ett korrekt fall med någon flyttmassa lämplig för utomhus bruk (jag kommer inte ihåg vad den hette)

  3. Ta ditt takkillar som får lägga ny takpapp och göra nytt avlopprörs i väggen

  4. Gjut 30 mm "flyttspackel" ovanpå

  5. Lägg diffussionsöppet tätskikt från PCI på golv och väggar

  6. Sätt plattor (Vi kör 90x90 cm plattor i granitkeramik på både golv och väggar, Vit marmor imitation)

  7. Plåtarbeten

  Vad tror ni om det här approachen? Tydligen så har PCI inte tätskikt godkänt för tak, de har för pool t.ex, men därför behöver vi först ha ett godkänt takätskikt på golvet. Det känns tråkigt att behöva lägga tid och pengar på dubbla tätskikt + 30 mm extra spackel för att få det andra tätskiktet att fästa ordentligt. Har någon en bättre idé?

  Ska man bara skita i takpappen efter som det mest verkar vara en formalitet?

  Om någon kan tipsa om bra hantverkare i södra skåne som hade kunnat ta sig en hela jobbet så hade det uppskattats. Vill helst inte själv behöva synkronisera plåtslagare/takkillar/rivning/plattor osv.

  Väggar balkong:
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0216.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0215.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0214.jpg

  Avlopp samt stuprör utanför balkongen, som synes är gummi anslutningen däremellan utsliten. Det smartaste känns som attt ha ett genomgående rör i metall.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0217.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0218.jpg