Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Täta under duschdörrsskena

 1. F
  Medlem · 34 inlägg

  Frallan88

  Medlem
  Vi har en duschhörna med fall tänkt till ungefär 90x90, men eftersom badrummet är litet köpte vi dörrar på skenor som går lite rundat istället för rät vinkel, så det yttre hörnet på duschen hamnar innanför fallet.

  Så nu har vi några millimeters glipa mellan dörrskenan och golvet, där kakelfogarna på utsidan (och antagligen under) gärna blir rätt sunkiga av att vattnet stannar kvar där. Nu när jag skriver det låter det inte helt rätt, kanske fallet är dåligt i ytterkant? Eller blir det sunkigt för att det inte sköljs av vid varje dusch som fogarna på insidan av duschväggarna?

  Oavsett vilket, vilken sida tätar jag skenan på, insida eller utsida? Eller finns det någon anledning att inte täta?

  Dusch dörrar i stil med den på bilden.
   
 2. ådal
  Renoverare · Göteborg · 644 inlägg

  ådal

  Renoverare
  Hamnar vatten på utsidan av hörnan så kommer vattnet behöva sippra igenom fogarna undertill för att kunna nå golvbrunnen. Så hamnar vatten utanför kommer det bli stående ett tag. Men annars är det vanligt silikon som man tätar med. Skulle nog satt det på utsidan ifall man måste välja något, då de håller sig finare längre än insidan.
   
 3. F
  Medlem · 34 inlägg

  Frallan88

  Medlem
  Det är inte så stort problem, det är mest droppar efter en dusch som fångas av mattan, och annars får vi se till att torka upp det. Jämfört med om mattan ligger för nära skenan och blir plaskvåt nu.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.