Byggahus.se

Tänkbar kostnad - riva upp fasad för altandörr

 1. A
  Medlem · Södermanland · 3 inlägg

  Alexanderlabrea

  Medlem
  Jag och sambon kikar på en lägenhet som har bygglov och styrelsegodkännande att öppna upp en altandörr från sovrum och bygga en uteplats. I sovrummet finns redan höga spröjsfönster så det som behöver göras är att öppna upp stenfasaden, ca 60 x 90 cm för att sätta in altandörr. Innan vi tar in offerter, har ni någon aning om vad ungefärlig arbetskostnad för att riva upp detta och montera in en dörr skulle kunna vara?

  Tack!
   
 2. O
  Renoveringsnovis · Skåne · 1 920 inlägg

  olofh

  Renoveringsnovis
  Ska du använda ett befintligt fönsterhål och såga ut neråt till golvet för att sätta in dörren? Det är inte särskilt dyrt, beror så klart på hur väggen är, trä, tegel etc?

  Ska du göra ett helt nytt hål i väggen jämte fönstret är det en större grej. Då måste väggen bäras av så att inget rasar. Det behöver du en konstruktör att räka på.

  Oavsett vilket så behöver ni också bygglov från kommunen för fasadändring
   
 3. A
  Medlem · Södermanland · 3 inlägg

  Alexanderlabrea

  Medlem
  Precis så, vi använder fönsterhålet ner till golvet för att sedan sätta in dörr. Det blir ca 60 x 90 cm område i väggen som sågas ut. Fasaden är, som det verkar, i betong eller liknande material.

  Bygglov från kommun finns.
   
 4. O
  Renoveringsnovis · Skåne · 1 920 inlägg

  olofh

  Renoveringsnovis
  Gjorde ngt rätt liknande i förra huset. Ca 50 cm tjock tegelvägg. Kontakta en håltagningsfirma. Kostade ca 10 tkr. Sen ska du ha en fönstermontör/snickare som sätter in dörren (om du inte vill göra det själv)

  Eller kolla om snickaren kan samordna allt så slipper du oroa dig över att dörren kommer på plats ett par dagar efter att hålet är gjort som deg blev för mig :) då kan ju snickaren ta bort fönstret på morgonen. Hålet tag ett par timmar Max att såga upp så då hinner de ju sätta dörren på efm
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.