Byggahus.se

Ta bort takterrass och - ja vad ska vi göra?

 1. F
  Medlem · Stockholm · 89 inlägg

  Fabba

  Medlem
  Vi vill plocka bort vår takterrass, då den är konstruerad så att fuktiga löv mm samlas under en altantrall som är skitjobbig att ta bort. Vi använder aldrig terrassen heller - för oss är den bara ett ångestmoment med sin riskkonstruktion. Min första tanke är att bara ta bort staketet och lägga ett matchande plåttak med bra lutning.
  Vad skulle ni gjort?
  Tillbyggnaden som terrassen är byggd på sitter inte ihop så snyggt med resten av huset och taket, annars hade man kanske kunnat förlänga taket bara i samma vinkel och höjd.
   
 2. T
  Medlem · Blekinge · 7 618 inlägg

  Thomas_Blekinge

  Medlem
  Hur menar du att de sitter inte så bra ihop?
  Om det finns användning till mer utrymme skulle jag förlänga huset med samma takvinkel. Annars skulle jag lägga ett plattak på utbyggnaden. Snyggast är ju falsad plåt, annars trapetsplåt. Se till att det blir fall och ersätt dörren med ett fönster.
   
 3. F
  Medlem · Stockholm · 89 inlägg

  Fabba

  Medlem
  Tack! Jo det jag menar med att de inte sitter så bra ihop är att utbyggnaden går utanpå den ursprungliga huskroppen. Så om man skulle fortsätta taket skulle man behöva ta bort delar av utbyggnaden, eftersom den sticker utanför så att säga.
   
 4. F
  Medlem · 2 862 inlägg
  Ett alternativ är kanske att förlänga taket, behålla ca en fjärdedel av altanen som balkong, och bygga en takkupa med dörr ut till balkongen.
   
 5. H
  Moderator · Stockholm · 44 278 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Beroende på vad man kan få bygglov för så kan man väl bygga ett tak som är lite högre på utbyggnaden. Ev med en kupa för att få ett mer anändbart utrymme.

  På ena sidan ser det ut att stämma bättre?
   
 6. F
  Medlem · Stockholm · 89 inlägg

  Fabba

  Medlem
  Inte alls en dum idé! :) (jag fick googla takkupa) :D
   
 7. F
  Medlem · Stockholm · 89 inlägg

  Fabba

  Medlem
  Mycket bra idé! Ja på andra sidan stämmer det perfekt, där skulle man kunna förlänga taket utan att det blir någon konstig övergång.
   
 8. F
  Medlem · Stockholm · 89 inlägg

  Fabba

  Medlem
  Hmm. Har ni lust att skissa en gång hur ni menar att det ska se ut? Jag tror inte att jag förstod riktigt ändå ... vore jätterart om ni ville det! :)
   
 9. F
  Medlem · Stockholm · 89 inlägg

  Fabba

  Medlem
  Här är en lite svängd panoramabild.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.