Byggahus.se

Ta bort täcklist från uterumstaket (Willab Garden)

 1. B
  Husägare Nivå 1
  Hej

  Vet någon om det går att ta bort, och sätta tillbaka utan att den går sönder, täcklisten (https://www.willabgarden.se/produkt/tacklist/2257-983) som döljer aluminiumprofilerna vilket plasttaket vilar på?

  Vårat uterumstak har börjat att läcka, och det verkar som om en av gummilisterna på aluminiumprofilen hamnat fel. Planen är att ta bort täcklisten, lyfta lite på plasttaket och justera listen för att sedan sätta tillbaka täcklisten igen. Frågan är då om den går att demontera utan att skadas, eller är det lika bra att beställa en ny?

  Mvh Björn
   
 2. P
  Medlem Nivå 1

  Hej, hur löste du detta med att ta bort listen? Läcker hos mig med idag
   
 3. B
  Husägare Nivå 1
  Hej!

  Problemet hos oss var att gummilisten hade förskjutits ur läge på mittprofilen. Vi fick ta bort täcklisten och montera bort listerna i fram- och bakkant. Detta var dock inte tillräckligt för att helt lyfta upp taksektionen men tillräckligt för att med handkraft trycka upp taket tillräckligt mycket så man kunde dra rätt gummilisten. Sedan dess har det hållit tätt.

  Jag köpte en ny täcklist men det hade jag nog inte behövt gjort eftersom den inte gick sönder av demonteringen.
  Mvh Björn
   
 4. P
  Medlem Nivå 1
  Täcklisten sitter som bara den. Nått trick att lossa den?
   
 5. B
  Husägare Nivå 1
  Den satt hårt här med, men tog en eller flera mejslar till hjälp. Tror det renderade lite märken på listen men det doldes av den överliggande listen i framkant.