Sveriges värsta husägare?

109k läst  7 svar

 1. Wigert
  Medlem Nivå 7
  Måste berätta om några små saker vi upptäck efter drygt 1 år i huset. Det är ju byggt 1944 så skavanker kan man räkna med, och det är ju bara kul att fixa. Dock är några skavanker mer av klantighet, och jag kan inte låta bli att berätta:

  *Har skrapat lite blåsor på fasaden, mest mot söder och väster, men även lite åt öster. Döm om min förvåning när jag skall måla och kommer till just österfasaden och den är målad i en annan nyans än resten av huset?! En något mörkare gul nyans än resten av huset..... Hur tänker man då när man målar??? Eller det var kanske inga tankar alls bakom ???

  *När ett gammalt stamschakt till ett f.d. kök revs hittade jag ett inbyggt, strömförande uttag. Dessutom två FK-kablar, fas och nolla, med skalade ändar, och strömförande bakom samma spånskiva. :surprised:

  Några andra som kan delge roliga/pinsamma/dystra upptäckter i sina hus??? ::)
   
 2. Å
  Medlem Nivå 9

  Re: Sveriges värsta husägare?

  Tidigare ägaren försökte göra om källaren på egen hand - inte det smartaste beslut han fattat! Han gjöt betongplattan själv och lyckades få den ojämn, väldigt ojämn, så försökte han jämna till den själv genom att flytspackla - för hand!

  Vi fick nyligen källargolvet flytspacklat jämnt av proffs - det skiljde i genomsnitt 3 cm i höjdnivå, mellan högsta och lägsta punkten skiljde det 5 cm! :surprised: Spackelkillarna som var här kunde inte förstå hur han misslyckats så grovt!
   
 3. J
  Medlem Nivå 5

  Re: Sveriges värsta husägare?


  Alltså, det kan ju inte varit så fel tänkt.... Du märkte ju inget förrän efter 1 år ;D

  /Johannabacken
   
 4. Anna_H
  Husägare · Nivå 16
  Om du mår så dåligt av nackövningarna tycker jag du ska vara försiktig med dem. Det kan ju vara Kristallsjukan, som man tex kan få av ett hårt slag mot huvudet (även om det oftast beror på kraftig förkylning), men det kan också vara symptom på nackskada, och det kan isåfall vara så att övningarna förvärrar skadan.

  Vis av erfarenhet från två nära personer med tumör i lillhjärnan, vilket ger dessa balanssymptom.

  Läs på om Kristallsjukan (googla på det) och fundera på om det kan vara det, men var också försiktig med nackövningarna tills du gjort din röntgenundersökning.
   
 5. S
  Medlem Nivå 9
  Det mesta i mitt hus är tokigt.

  Jag har en odödlig invasiv häck på baksidan som hotar att mer eller mindre överta hela tomten och vidare in till grannarna (döpt till Cthulhu). Den äter upp ca 2m/året i omkrets, växer sig 3m hög och tar sig in i källare mm om den hittar den minsta glipa.

  Huset är tillbyggt 4 ggr, ingen gång i våg med övriga delarna.

  Allt på utsidan är tryckimpregnerat, även ytterpanelen (luktar som mögel o fäller sjukt elak lukt)

  Vissa reglar o syllar har varit järnvägssyllar och telefonstolpar med kreosot

  Panelen har varit inbyggd innanför takutsprång och hängrännor har legat på utsprången utan fästen

  En dold vattenledningsskarv bakom socklar/under köksskåp orsakade läcka under flera års tid och över 6 kvm svartmögel

  Bristande silikontätning under bidé orsakade elak lukt

  Icke tätad glipa mellan laminat och tröskel i hallen gav möjlighet till hundkiss att sätta sig i bjälklaget

  Allt spikat med minst tretumsspik, gärna distansbitar på 6mm också.

  Inga luftspalter alls på vinden.

  Byggplast är borttaget på vinden där genomföringar av el skulle ske

  Elen har regnbågens färger, ibland är brun jord, ibland är det blå som är jord.

  Massor med växter planterade direkt mot husgrund och intill huset (vilket också resulterar i att en del växter etablerat sig 2m upp innaför fasadpanel).

  Jag har nog 18 punkter till, men hinner inte skriva mer nu då jag måste rusa ut och grundmåla panel.
   
  elpaco och Ramnemark gillar
 6. N
  Medlem Nivå 11
  Inga bilder- inget hus....
   
  Enk Projektet gillar
 7. raveper
  Hobbysnickare Nivå 11
 8. Anna_H
  Husägare · Nivå 16
  Angående "häcken" (tror den är släkt med rabarber faktiskt?) så har en granne en likadan, den började långt innan de flyttat dit som en buske, men spred sig ju, de tog bort den när de flyttade in, men delar hade hunnit under staketet och in på lekplatsen där någon tyckte det var en brilliant idé att ha den kvar. Så icke grannen, som numera får upp skotten över en stor del av gränsmattan.

  MEN: håller man efter den och rycker ALLA skott ett par gånger om året verkar den ge sig. Ett tag tog jag den ensam varje vår, det var ju då bara de galma döda plus det som hunnit upp. Men sedan två år rycker jag och grannen alltihopa även senare på sommaren, när den vuxit sig rätt stor och nu har den inte alls vuxit lika mycket den här våren.

  Grejen är nog att ta dem mitt i sommaren när den växer som kraftigast, då rycker man bort mycket av växtkraften och den får ödsla energi på nya grundskott istället för att kunna samla energi till att sprida sig.

  Idén fick jag när jag kände att det luktade rabarber av handskarna: rabarber och sparris ska man ju inte ta något av senare på sommaren, och man måste skära av blommorna, annars får den inte nog med energi till att växa sig större året efter.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: