Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Svedbergs

 1. K
  Medlem · 46 inlägg

  kristian_Nilsson

  Medlem
  Någon som har erfarenhet av Svedbergs dusch- och badkarsblandare? Har hört att det kan vara problem och att det ibland kan vara svårt att få tag på reservdelar!!?? Stämmer detta?
   
 2. M
  Medlem · 16 inlägg

  MichaelD

  Medlem
  Installerade Svedbergs bad - dusch och tvättställs blandare när vi renoverade två badrum 2004-2005 - BIG MiSSTAKE...

  Svedbergs har snygg design på sina armaturer men kvaliten är urdålig. Våran badblandare gick sönder efter ett år (började läcka) och fick beställa reservdelar när jag öppnade upp blandaren så fick jag en chock hur denna blandare för nästan 3000:- var uppgyggd och kan ha så dålig kvalitet och så många plast delar. Min Navona duschblandare gick sönder efter knappt tre år med dels dålig termostatfunktion och för någon månad sedan så började det bli svårt att ratta värme reglaget och den börjat läcka så blev det inköp av ny FM Matsson istället för halva priset av Navonan som hamnade i soporna.
  Navona handfatsblandarna funkar fortfarande men irriterar mig på att dom inte har mjukstängning och att det inte går att justera ner vattenfödet. Nedre badrumet köpte vi även Svedbergs toalettstol på kampanjpris denna stol har varit ett riktigt problem barn då den läckt från den varit ny men efter några månader med två byten av spoldelen och justering så håller den oftast tätt - såg på blocket häromdagen var det någon annan som hade samma problem och sålde av en ny toalett för nästan ingenting.

  När det gäller reservdelar har det inte varit några problem att betsälla och när det gällde toaletten så var deras support väldigt tillmötesgående men när produkterna är såpass dåliga så hjälper det inte att dom har bra support. Däremot kan jag tänka mig om någon har kvar en svedbersblandare i 10 år att det kan bli problem att få tag i reservdelar!

  Slutsats Svedbergs är bara design utan kvalite bättre att antingen satsa på FM Matsson eller Mora även om dessa inte är lika snygga - vill man ha design får man satsa på t.ex Kludi eller liknande utländska märken men dessa är hutlöst dyra i Sverige 7000-10000 kr bara för en blandare.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.