Byggahus.se

Svart/vitt köksgolv, men sedan???

 1. A
  Medlem · Stockholm · 674 inlägg

  alacs

  Medlem
  Vårt nya kök består av ett arbetskök i T-vinkel med matplats/innerhall, och vi är väldigt inne på ett svart/vit-rutigt golv i arbetsdelen. Men, vad ska vi göra med övrigt golv? Från arbetsköket kommer man ut i det som till höger är matplats (i glasveranda) och rakt fram plus vänster i en innerhall (där vi bl.a. kommer att ha vitrinskåp, kunna nyttja för att förlänga matbordet, etc.). Idag ligger ett fuskfurugolv i alla tre delarna, men det vill vi byta ut.

  Köket kommer att vara IKEA's Ädel vit (eller motsvarande) och matplats/hall tapetserat ljust (nästan ingen vägg vid matplatsen - så gott som bara fönster). En öppning leder mot vardagsrummet där en ljus ekparkett ligger, och en dörr leder mot entrehallen (från innerhallen), där vi troligtvis ska ha någon typ av klinker (har idag fuskfuru).

  Tips och ev egna bilder/länkar mottages gärna.

  /Alacs
   
 2. A
  Medlem · Stockholm · 674 inlägg

  alacs

  Medlem

  Re: Svart/vitt köksgolv, men sedan???

  Finns det inte någon som har ett tips/idé om hur vi ska kombinera det svart/vita köksgolvet med matrum/inre hall??

  Ni som har svart/vitt idag - vad har ni i angränsande rum?

  /alacs, i desperat behov av idéer!!!!
   
 3. Linska
  Medlem · 1 217 inlägg

  Linska

  Medlem

  Re: Svart/vitt köksgolv, men sedan???

  Mitt förslag är att du försöker hitta en ekparkett som liknar den du har i vardagsrummet och lägga den i matrummet och innerhallen för att få en enhetlig grund. Det kan annars bli jobbigt för ögonen med flera olika golv bredvid varandra. Du kan även med fördel lägga den svarta klinkern (från köket) i entréhallen.
   
 4. A
  Medlem · Stockholm · 674 inlägg

  alacs

  Medlem

  Re: Svart/vitt köksgolv, men sedan???

  Strax dags att ta ett slutligt beslut - någon som har lust att ge förslag på golv? Ekparkett är ett föreslaget alternativ, men det är lite dyrt.

  /alacs
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.