Byggahus.se

Styr hemmet på distans

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Känns det jobbigt att behöva resa sig igen för att släcka när ni ska se på film? Vill du kunna se vilken temperatur det är inomhus hemma fast du är på jobbet? Lösningen stavas hemautomatisering och är inte så komplicerad som det låter.

  Du kan läsa artikeln här: Styr hemmet på distans
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: momin

  Tänk på att det är TellStick DUO ni ska ha om ni vill koda själv eller hitta/ladda ner custom pluggins.
  DUO har även 2-vägs kommunikation så att man kan se om det är tänt eller släckt i t.ex vardagsrummet.
  DUO eller NET finns inte ute ännu men planeras att släppas 17e Mars om inga fler förseningar uppstår. Dom är eftertraktade så gå in på närmaste Kjell & KO och förbeställ om du är sugen. :)
   
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Eran

  Både duo och net har funnits men nästa laddning är försenad. Tyvärr är det inte riktigt sant att man kan se om lampan är tänd eller släckt, vad som visas är senast skickade kommando. Överföringen är inte övervakad, och den styrda enheten kam bara ta emot kommandon, inte meddela tillbaka, dvs envägs. Duo och net kan dock ta emot signaler från sändare, dvs fjärrkontroller, magneter, IR tryckknappar osv.

  Tips till artikeln, lösa lampor med stickpropp går fint att kontroller, fast anslutna apparater/belysning kräver en mer än normalhändig eller elektriker. Vidare, switch king är en kombo server/klient, och kräver således mer än en Androidtelefon för att fixa styrningen.
   
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: momin

  Mycket möjligt att en laddning kommit ut men nästa (den alla väntar på nu) hade undermåliga komponenter och stoppades i sista stund.
  Prel lev i mitten av mars.
   
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Patrik

  Har tänkt fixa ett system med tellstick ett tag. Är dock riktigt besviken då det inte går att få tag i produkten någon stans. Kanske finns det alternativ till Tellstick
   
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Patrik

  Komplettering. Fick idag reda på att Tellstick Net är ytterligare 2 månader försenad. Lägger ner
   
 7. E
  Anonym
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: AE

  Jag kör Tellstick Duo med SwitchKing hemma sedan 6-7 månader. Grymt. Dimmar och styr ca 10 enheter totalt från PC, IPAD, Android Mobil samt Android Padda. Har grupperat i vanliga kombinationer, ex 30% tänt övervåning, Alla av, alla På, Utomhusbelysning etc etc.
   
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Patrick

  Hur gjorde du grupperingar?
   
 10. E
  Anonym
  Skrivet av: Fromberg

  Även jag kör med SwitchKing å ar så gjort i mer än ett år nu... SK har ju infört "Live" som gör att jag kan tända å släcka från vilket nätverk som helst... dock kräver ju SK att det finns ett serverprogram som är igång för att kunna styra hemmet. Det är väl detta som iaf jag ser som en förbättring med de nya Tellstick modulerna....
   
 11. E
  Anonym
  Skrivet av: Roger

  Så om man kör SK så kan man även styra den remote via internet? Men då är det väl bara duo som gäller och inte net?
   
 12. E
  Anonym
  Skrivet av: Pontus

  Jag kör Duon sedan ett par månader och nöjd med funktionerna. Dock har jag märkt att till Nexas inbyggnads moduler måste man vara väldigt noga med vilka lampor som fungerar till vad om dom fungerar. Just nu har jag Nexa 230 inbyggnads finner i vardagsrummet som ger ett väldigt flimrigt ljus med dom lamporna där och i sovrummet så ger en likadan enhet en lampa som aldrig släcks helt. Troligtvis bör man bara använda gamla glödlampor med dessa enheter, inte alltid så lätt att hitta i dagens affärer.
   
 13. E
  Anonym
  Skrivet av: Stefan

  Vill man ha tillgång till betydligt fler typer av module (termostater, sirenen, rörelsedetektorer, elförbrukning m.m) så är ett alternativ Z-Wave. Börjar dyka upp riktigt mycke intressanta produkter nu. Fördelen är bla dubbel-riktad kommunikation, dvs att man ser att lampan verkligen är tänd, och hur mycket ström den drar samt Mesh på radion, vilket innebär att varje modul (nätansluten) repeatrar signalen vidare så man täcker in större ytor.
   
 14. E
  Anonym
  Skrivet av: Daniel G

  Har väl kört tellstick i 2 år nu i sommarstugan. Har en liten server som står och puttrar uppkopplad på 3G. Har även en IR-sändare/mottagare från www.irtrans.de för att styra luftvärmepumpen. Även uppkopplade tempgivare inne och ute för att övervaka.
   
 15. E
  Anonym
  Skrivet av: Mikael

  Apropå rekommendation att välja DUO framför NET. Vad kan jag göra med DUO men inte med NET?
  Har en Windows Home Server som står på dygnet runt (om det skulle behövas).