Liten fundering kring benämningen lockpriser. Låt säga att jag köpt mitt hus för 25 år sedan för 1 mille, och idag säljs hus i samma område för 5 mille (inte ovanligt i Sthlm) Jag kanske vore jättenöjd om jag fick 3,5 mille och sätter det som "pris". Visst, det blir förstås budgivning och priset kanske landar på 4,9 Mkr.

Då ropar alla "lockpris". Men jag var ju beredd att sälja för 3,5 Mkr! Jag tycker lockpris bara är om man sätter ett "startbud" som man absolut inte skulle sälja för. Eller?
 
N
Men då är det ju ett accepterat pris, fastän det säljs betydligt högre
Lockpris är ju när ägaren inte är intresserad att sälja för det utsatta priset
 
Redigerat:
Lockpriser är tillbaka ? Ja i Stockholm så var dom aldrig borta .
 
Fakathong skrev:
Men då är det ju ett accepterat pris, fastän det säljs betydligt högre
Lockpris är ju när ägaren inte är intresserad att sälja för det utsatta priset
Exakt! Det jag vänder mig mot är att alla ropar "Lockpris!" bara för att hus/lgh säljs för ett väsentligt högre pris än utsatt pris, utan att veta om säljaren hade accepterat startpriset.

Står det "accepterat pris" är det ju ok, men det står inte alltid fast säljaren ändå hade accepterat startpriset...
 
Fast vad är egentligen fel med "lockpriser"? Men visst, kalla det "budstart" då. Mäklaren vill ha många på visningen. Det kommer att säkerställa att det blir "rätt" marknadspris. Budgivning är ju hela poängen. Utan budgivning vet man inte vad marknaden vill betala. Det finns mycket psykologi i prissättning. Varför är alltid priset 4.990.000 och inte 5.000.000? Vi "lockas" av att det är under 5 miljoner. I många länder är det precis tvärt om. Man budar alltid under utsatt pris. Men då har de säkert en annan marknad med stort utbud.
 
  • Gilla
pelig
  • Laddar…
Klicka här för att svara
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.