Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Stor ilska mot Ernst kvarnrenovering

 1. H
  Medlem · Västerbotten · 1 010 inlägg

  Holmspel

  Medlem
  Vad blir resultatet av det? Böter?
   
 2. nimhed
  Medlem · Skåne · 3 020 inlägg
  Böter för vem?
   
 3. H
  Medlem · Västerbotten · 1 010 inlägg

  Holmspel

  Medlem
  För dem som byggt utan bygglov? Vem blir ansvarig? Produktionen? Kommunen?
   
 4. Dan_Johansson
  Allvetare · Västra götaland · 6 050 inlägg

  Dan_Johansson

  Allvetare
  Blir väl säkert fastighetsägaren i slutändan?
   
 5. nimhed
  Medlem · Skåne · 3 020 inlägg
  Men det verkar ju som om de hade bygglov, men att det nu dragits tillbaka.

  Svårt läge
   
 6. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nacka · 12 216 inlägg

  Jonatan79

  Hobbysnickare
  Förmodligen in med ny ansökan som samfällighets-surisarna får överklaga hela vägen in i kaklet...
   
  • Laddar…
 7. C
  Anonym
  Suzann bernsgården och inga-lill esping som inte ens ser kvarnen utan bor 1-3 mil från kvarnen, Odensbacken och Kumla är de som har piskat på Na (lokalpress) som dom förövrigt jobbar för och har fått all uppmärksamhet dom behövde för att driva på något sorts hat mot Sommar med Ernst.
  De har pga en gammal samfällighetsdamm som ligger i anslutning till kvarnen där Suzann eventuellt är delägare, lyckats försöka riva upp bygglovet och inte lyckats, de har försökt få Ernst utslängd från Hallsberg, de har gråtit ut att de aldrig mer vill se kvarnen men är ändå väldigt intresserad av att vara vid kvarnen, de har varit emot allting och således även riktiat kritik att inte kommunen ringde just dom två och meddelade att kvarnen skulle ha tv-inspelning det var det som startade allt, de blev kränkt men ändå är det kommunen som äger kvarnen, ska dom ringa till alla i kommunen och meddela att de har ett roligt projekt pågång. Men de fick absolut inte igenom något med bygglovet, utan alla andra i byn var positiv till att dom stärkte upp och renoverade kvarnen och dess ruttna stommar, men dessa två som själv har försökt stoppa detta i lokalpressen och självklart nappar ju de större tidningarna när det sprids negativa fakta om Ernst. De tar ju inte emot någon positiv kritik (men de som sprider skiten får betalt) De har ju fått många artiklar då genom lokalpressen som vinklats negativt det har bland annat ljugits om att alla fönster bytts ut, att det är grannarna som klagar fast det bara är dom två som bor långt bort som klagar, grannarna är positiva liksom bygden, det har ljugits om att det inte finns bygglov men det har funnits och nu har det gått igenom och blivit rätt. Att det regnar in var det senaste som tokarna hade hittat på, samt att det inte finns avlopp. Jo det finns avlopp, ja det regnar inte in från säkra kontakter som sköter om kvarnen, det finns bygglov, inga fönster har bytts ut utan det har satts in två nya som dessutom sitter på baksidan och enligt arkitekter och byggnasantikvarier är helt godkända kulturfönster, avloppet fungerar och vatten. Det är mycket snack om dessa två och hur de agerar på ett väldigt konstigt sätt, tyvärr fått sin uppmärksamhet
  Men det är istället tusentals som tyckt detta var en uppiggande och fräsch idé att göra detta, och själva utsidan på kvarnen är ingen större skillnad förutom att det blivit restaurerat av duktiga timmerrenoverare och blivit målad samt även fått en fin insida med exakt likadana kilsågade brädor som fanns där innan med samma material men nya fräscha icke ruttna.

  Suzann har sagt att hon aldrig skall besöka kvarnen, hon skall aldrig se sommar med ernst hon gråter när hon tänker på kvarnen som hon sagt i pressen, konstigt att någon överhuvudtaget bryr sig vad hon säger, men ändå syns hon av glada turister smygandes runt kvarnen då och då. Hoppas det blir fler roliga grejjer från Hallsberg mer roliga saker, ger mer turister till handlarna och lokala företag som behöver turister, hoppas det har uppmärksammats och att folk inser att Hallsberg med omnejd är en väldigt naturfin och djurrik miljö nära till Örebro.
   
 8. C
  Anonym
   
 9. A
  Husägare · Kalmar Län · 14 751 inlägg

  AndersSPremiumikon: Trä

  Husägare
  Intressant inlägg som ger en annan bild av Ernst kvarn, vilken låter mera trovärdig än den "skvallerpressen" valt att publicera, säkerligen utan att faktaförankra.
   
  • Laddar…
 10. Anna_H
  Husägare · Värmland · 11 568 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Låter precis som tjafset om Muminparken på Skutberget i Karlstad, där det till och med startats ett parti för att rädda den sista orörda naturen i hela kommunen"....
   
 11. K
  Medlem · skåne · 301 inlägg

  kalle55

  Medlem
  Vad jag förstått i utifrån rapporteringen (dvs: tidningarna försöker naturligtvis återigen piska upp ett storm i ett vattenglas) är att det begåtts ett formfel när bygglovet beviljades. Man tillfrågade inte alla grannar - i detta fall frågade kommunen alla fysiska grannar, men inte alla de som var delägare i den lilla samfälligheten (dammen?), och som kanske bodde långt bort. Rimligtvis är det enda som händer att dessa nu tillfrågas, och att bygglovet beviljas retroaktivt.
   
 12. L
  Anonym

  lars lars

  Anonym

  Korrekt, bygglovet är nu godkänt och bekräftat.
   
  • Laddar…
 13. S
  Byggveteran · Åland · 1 921 inlägg

  seniorkonsult

  Byggveteran
  Jamen det vore väl dumt att inte klaga? Nåt finns det väl att angripa?
   
  • Laddar…
 14. K
  Medlem · skåne · 301 inlägg

  kalle55

  Medlem
  Haha, ja tyvärr är det ju så många tänker... även om jag aldrig har förstått det (har de inga vänner och släktingar det kan vara roligare att lägga sin tid på?)
   
  • Laddar…
 15. E
  Medlem · 360 inlägg
  Vänner? Hur menar du?

  Tror inte de där två damerna attraherar sådana. Men vem vet, de känner nog varann iaf.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.