Byggahus.se

Stomme av Massivträ?

 1. E
  Medlem Nivå 1
  Skall bygga nytt tvåplanshus ca 90+90kvm, funderar på massivträ som bärande del i stommen istället för regelväggen, tänker mig skiva av massivträ(5lager för att uppnå täthet)+issolering+liggande träpanel. Har kikat bland annat på KLH Solid Wood(länk nedan), de klarar 16meter lång vägg i ett stycke och man har huset rest på någon dag vilker låter lockande. Någon som har erfarenheter av dem som leverantör eller av massivträ allmänt?

  http://www.klhscandinavia.se/
   
 2. T
  Medlem Nivå 8
  vilket prefabhus har man inte stomrest på ngn dag menar du? En skarv eller två på en långvägg är knappast det som tar tid..
  Eller är det ngt annat du eftersträvar?
   
 3. prototypen
  Medlem · Nivå 22
  Det måste kosta kulor, massivt trä + isolering. Måste man ändå regla väggen för att få plats med isolering?

  Man använder PUR lim och vad jag förstår så är det 200 gram/m2 och fyra limningar (5 lager), det betyder 800 gram /m2 och PUR är inte billigt.

  Kommer att likna ett timmerhus men utan träets rörelser.

  Tja har man råd så kan man ju alltid prova.

  Protte
   
 4. E
  Medlem Nivå 1
  Enligt uppgift skall man ej behöva regla för isoleringen, skall finnas skivor utvecklade som löser det, undersöker och återkommer med mer info. Andra synpunkter?
   
 5. Tyresö
  Bannad Nivå 9

  Betongpumpare

  Varför så bråttom när det handlar om det dyraste du kommer att köpa i ditt liv? Eller är det en företagsfastighet som snabbt måste bli färdig för att generera pengar?

  Om det bara är ett privatboende, så slutar det sällan genomtänkt om man utgår ifrån att bygget måste gå extremt snabbt och helst bli inflyttningsbart på 3 veckor.
   
 6. prototypen
  Medlem · Nivå 22
  "Tak på" är ju bra om det sker snabbt, men även prefabhus (grannens) får stå och torka ett tag så de går ändå inte så fort.

  Protte
   
 7. Tyresö
  Bannad Nivå 9

  Betongpumpare

  Där försvann en stor del av poängen med ett snabbt inflyttningsklart prefabhus...
   
 8. F
  Medlem Nivå 8
  Hmm...jag är ju så långt ifrån konservativ som man kan vara i såna här sammanhang, men här ställer man sig ju frågan: "Varför?" Inga uppenbara fördelar mot regelkonstruktion?

  Man lär ju kunna hänga upp elefanter på väggarna ioförsig..så platt-tv lär ju inte ramla ner i första taget!:)
   
 9. pinebar
  Medlem Nivå 11
  Vi har ett "prefab"-hus från 1938. Väggarna är av stående 2 tum spontad plank som levererades i stora luckor som sattes ihop med varandra, så man kan väl säga att det är något liknande KLH's lite modernare variant. Det är som sagt fantastiskt att ha två tum trä innerst i väggarna för det mesta. Man kan skruva fast vad om helst var som helst.
  Det som inte är riktigt lika kul är att installera el och VVS. Hur löser KLH det? Schakt? eller finns det plats inuti deras block på något vis?
   
 10. tallmilan
  Medlem Nivå 9
  man får väl fräsa och lägga allt i grunden