Byggahus.se

"Största byggskandalen i modern tid"

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 356 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Har själv sett skiten och jobbat med reparationsarbeten för en av de största entreprenörerna. Fan, snickarna fick såga upp stora delar av fasader, på vissa hus 6 våningar högt, och byta stora delar av regelverket som hade ruttnat. På tio år gamla hus!.

  Sedan fick vi komma till och bygga igen på samma sätt det var byggt innan, enda skillnaden var speciella tätremsor som sattes runt fönster plus att vi monterade fuktsensorer med en kabel som sticker ut från fasaden så det kan mätas enkelt i framtiden.

  Denne stora aktör, en av de tre största ;) hade lagt tio miljoner på att utveckla sin reparationsmetod sades det. Detta var 2011.
   
 3. stefancrs
  Medlem · Västra Götaland · 1 921 inlägg

  stefancrs

  Medlem
  "Han har vid två tillfällen gjort två stora utredningar av hus med enstegstätade putsfasader"
  "Jag har ingen exakt siffra "

  Va?
   
 4. H
  Medlem · Karlskrona · 6 426 inlägg

  huggan

  Medlem
  Ingen exakt siffra ur många hus han utrett och hur många av dom som var fuktskadade. Men han uppskattar det till 70%. Läs en gång till så förstår du nog.
   
 5. stefancrs
  Medlem · Västra Götaland · 1 921 inlägg

  stefancrs

  Medlem
  Jag förstod men kan inte begripa att man inte har exakta siffror om man nu utfört två stora studier i just det ämnet.
   
 6. H
  Medlem · Karlskrona · 6 426 inlägg

  huggan

  Medlem
  Han hade kanske det inte framför sig när dom intervjuade honom.
   
 7. stefancrs
  Medlem · Västra Götaland · 1 921 inlägg

  stefancrs

  Medlem
  Visst. Det är precis som att hans studier inte handlade om hur mycket skador det är på enstegstätade fasader och därför har han inte koll på vad han kom fram till. Problemet är att studierna handlade BARA om hur mycket problem det blir med enstegstätade fasader, men han minns inte vad han kom fram till. Det är ju bra märkligt i min bok.

  I rapporten från 2009 så är den redovisade skadefrekvensen 55%, och i Janssons egen rapport från 2011 så skriver han bara "över 55%" och blir aldrig mer exakt än så. Oerhört märkligt sätt att uttrycka sig i en rapport.
   
 8. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Vi har bytt några fönster men inte alla i vårt hus Trähus från 1909 ombyggt 1946 med Eternitplattor. Nya fönster 1974 som inte höll. I år så satte vi dit ordentliga fönsterbleck runt om alla fönster för att förhindra att vatten rinner in. Överblecken är av största storlek. sidobleck och underbleck av normalstorlek. Om fukt så skall man alltid ha det täta materialet på insidan, aldrig på utsidan. Det hjälper inte att fasaden är ventilerad ty fukten skall få möjlighet att vandra ut genom väggen utan hinder. Tilläggsisolering blir aldrig bra. Bäst är att göra rätt från början och låta ett fungerande hus vara ifred. Att räkna ekonomi i ett hus kan vara förrädiskt. Ventilation t.ex. skall väl vara där den gör nytta och inte enligt "tradition" Jag menar att utsug skall vara vid golvnivå och inte i tak. En liten mysonfläkt i källarens nedersta punkt gör mycket stor nytta om den får gå året runt. Kall fuktig luft vill väl ingen ha hemma.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.