Byggahus.se

Stänga altandörr från båda sidor trots endast ett handtag?

 1. P
  Medlem Nivå 2
  Som trådskapare inser jag att jag begick ett misstag när jag gav bakgrunden till min fråga. Jag skulle aldrig skrivit att det var bra med endast handtag på insidan ur inbrottssynpunkt. Varför? Jo, för den klara majoriteten av alla inlägg i den här tråden handlar nu om huruvida detta påverkar säkerheten eller inte snarare än att komma på lösningar på det problemet jag beskrev och ville ha hjälp med att lösa ;)

  Själv har jag precis bestämt mig för att testa att montera ett vanligt magnetlås som äldre garderober eller luckor har. Jag tror att detta kommer funka för mitt problem och det är väldigt enkelt att sätta dit. Funkar inte det så så kanske det blir någon form av dörrtillslutare som Guson tipsade om.
   
 2. A
  Medlem · Nivå 19
  Inte alls fel, kan ju vara andra som också tror att säkerheten blir sämre ned handtag på utsidan och får hjälp av tråden.
  Det är så forum fungerar att en tråd kan bli lite bredare i omfattning.
  Även du kanske har fått lite ny info gällande villasäkerhet (y)
   
 3. P
  Medlem Nivå 2
  Absolut kan man lära sig nya saker och även sådant man inte frågar efter, det är bra. Sen det är ju förträffligt om man också får svar på det man frågar om :)
   
 4. E
  Medlem · Nivå 11
  En enkel dörrbroms skulle väl funka? Då kan ni ju även, om ni vill, ha dörren på glänt utan att den blåser upp/igen
   
 5. P
  Medlem Nivå 2
  Ja, principiellt är det ett bra förslag men i mitt fall blir det svårt att få det snyggt monterat på insidan. Åtminstone med den dörrbromsen jag hade liggande. Dörrkarmen är lite för smal helt enkelt.
   
 6. Lexington
  Medlem Nivå 14
 7. E
  Medlem · Nivå 11
 8. P
  Medlem Nivå 2
  Den är exakt 2,5 cm
  Den är exakt 25 mm. Dörrbromsen jag hade var 33 mm. Men blir inte magnetlåset bra kollar jag på att fixa en annan dörrbroms. Det ger ju andra fördelar också såsom att ställa dörren på glänt.
   
 9. 1
  Medlem · Nivå 16
  • Laddar…