Byggahus.se

Stämma Borohus

 1. H
  Medlem · 31 inlägg

  husbyygare

  Medlem
  Hej!
  Boro har inte slutfört vårt hus, dvs slutbesiktningspunkterna är ej gjorda och det är över ett år sedan de skulle vara gjorda. Jag har försökt få dem att komma men utan framgång. Förutom att de inte levererade enligt avtal (vite).
  Idag har ett brev kommit där de vill reglera mellanhavanden.

  Jag har nu för avsitk och stämma dem samt polisanmäla (har förstått att man bör göradet).
  Någon som har erfarenheter kring detta?

   
 2. S
  Medlem · Skåne · 454 inlägg

  sanne78

  Medlem

  Re: Stämma Borohus


  Tala med kommunens konsumentvägledare och en jurist innan du går vidare. Vill företaget ersätta er räkna fram vad en annan entreprenör ska ha för att åtgärda felen och om ni ska ha vite samt ersättning för extra kostnader som uppstått på grund av att de ej slutfört entreprenaden.
  Redovisa ert krav på ersättning till företaget skriftligen och begär svar inom en viss tid - förslag att skicka brevet som rek med mottagrkvittens. Om de sedan vill förhandla om ersättningen så har ni ju redan kommit en bit på väg. Tänk på att ta till en förhandlingsmån i ert krav. Om företaget sedan inte är villiga att ersätta er eller att förhandla om ersättningen så går ni vidare med en jurist och lämnar in en stämningsansökan till tingsrätten.

  Lycka till.

  // Sanne
   
 3. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Stämma Borohus

  Om det uppstår en tvist av detta slag skall någon polisanmälan inte göras. Det går att stämma direkt och hänvisa till sina skäl.

  Nu framgår det visserligen inte hur allvarliga de inte åtgärdade felen är och hur stort det påstådda vitet är men för att det skall löna sig att stämma bör det vara fråga om anspråk på minst sexsiffriga belopp. Detta med rättegångar kostar nämligen stora pengar i ombudsarvoden m.m. och tar tid och kraft. Förlorar man sedan och får betala motpartens kostnader kan det innebära ekonomisk katastrof.

  Vill motparten reglera mellanhavandena så acceptera detta och ta en förhandling om detta. Träffa en representant för motparten och gå igenom fakta. Ta då, även om det också kostar pengar, gärna med någon sakkunnig.

   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.