Byggahus.se

st: anna hus

 1. W
  Medlem Nivå 1
  VÄLDIGT fina hus!  :surprised:

  Är det någon som erfarenhet ifrån denna tillverkare???

  standard, pris mm.

   
 2. L
  Medlem Nivå 1

  Re: st: anna hus

  Hej ! Kan bara instämma. väldigt fina hus !!.... Lite om standarden: 2.5m i takhöjd , Vatten-buren golvvärme, Kakel och Klinker i badrum, Ballingslövs kök, Centraldammsugare, 14mm Tarketts parkettgolv, Vitmålad trappa till öv med massiva eksteg, 240mm isolering i väggarna m.m . Väldig hög standard tyckte vi. Vi har tittat på Villa Lärkö med förhöjt väggliv 1/2 plan 97,7m2 +97.7m2 öv och dubbla kupor var av en med ballkong. Priset då... 1 699 500 ovangrund ,nyckelfärdig bottenvåning, inredningsbar öv. skulle tro att man får + 300-400 tusen till för att få den inredd. Skulle rekomendera ett besök i deras fabrik som vi gjorde, vi var även på Hus-Expo i Stockholm och tittade på deras visnings-hus. Deras hemsida finns länkad på Bygga Hus forumets första sida. Mvh Lillen ::)
   
 3. K
  Medlem Nivå 1

  Re: st: anna hus

  Bygger de på platta? :)
   
 4. A
  Medlem Nivå 6

  Re: st: anna hus


  Jag bor i ett från 2005, har några kommentarer om huset. Jag tror förvisso dom är giltiga för fler husleverantörer:
  - IVT 490 räcker inte för så här stora hus... onödigt dyr uppvärmning på vintern
  - Golvvärmen ligger i spridningsplåtar under 22 mm spånplatta och 14mm parkett, det är inte optimalt, det finns bättre(dyrare) lösningar tex med slingorna nerfrästa i spånskivorna. Vi måste ha ganske hög framledningstemperatur på golvvärme vattnet.
  - liten tvättuga
  - ingen bra avhängning i hallen
  - man hör FLVP i biblioteket.
  - krypgrund.....
  - undertakskonstruktionen med masonite istället för råspont och papp känns riskabel...
  - enklare modeller på spis/kyl/frys etc..

  Tror det finns två olika standard nivåer, välj den högre! Standarden är i övrigt bra i huset, gedigna innerdörrar, fönsterbänkar i sten etc..

  Mvh/Abbe_
   
 5. Byletomten
  Medlem Nivå 1

  Re: st: anna hus

  Hej k5054,

  Vattenburna golvvärmen ligger inte i plattan utan i den delen som sitter fast i huset (inte platsbyggt) så, om jag tolkar alla experter rätt här på forumet, är platta med ett sånt hus inte en garanti mot fukt på samma sätt som ett hus där själva värmeslingorna ligger i plattan.
  Nån expert får gärna hjälpa till:)