Byggahus.se

Sprickor på väggarna

 1. N
  Medlem · 11 inlägg

  nikjuice

  Medlem
  Hej!

  Jag har beställt målning av två rum och arbetet var klart. Det fanns tapeter på gipsväggen och först var det bredspacklas, på grund av att de sa att det är svårt att ta bort tapeter från gipsväggarna och målade ovanpå det.
  Det fanns några sprickor som fanns tidigare ovanför dörrarna och målare satte nät på dem. Efter ca 2 veckor dyker några av sprickorna upp igen och det finns 2 nyhetssprickor, en är ovanför fönsterkarmen. Undrar om anledningen kan vara att om gjordes ovanpå tapeter? Lägenheten ligger i huset som är ca 22 år gammalt. Här är bilder på sprickor. De flesta av dem är väldigt raka. Några idéer om varför dessa typer av sprickor kan uppstå?

  Tack på förhand

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_9502.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_9543.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_9545.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_9547.jpg
   
 2. S
  Medlem · 295 inlägg

  sturnus

  Medlem
  If paper remsa had been used, there would have been no problem
   
  • Laddar…
 3. Bästa svaret

  L
  Medlem · Stockholm · 391 inlägg

  Lillekitte

  Medlem
  Vi har samma problem hos oss, massor med sprickor kom bara några veckor efter målning hösten 2021. Också här bredspacklades det över tapet. Målaren kom tillbaks och försökte fixa, med olika tekniker på olika ställen, och det höll ett tag, men började sen spricka igen (inte lika illa som från början). Men den senaste vintern har det spruckit mer. Pappersremsor användes på några ställen, och det blev absolut inte bra!

  Har fått förklarat här på forumet att hus rör sig på vintern när det är torrt, vilket kan ge sprickor som detta - mer eller mindre, beroende på hur huset är byggt. Vårt hus är 20-25 år gammalt, hade massor med sprickor innan målning, och har tyvärr fått massor med nya efter målning.Vi ser det också på parketten, vi har ett ställe där det alltid ären glipa på vintern, borta på sommaren. Och på vintern syns en smal, oslipad rand av parketten vid golvlisterna - på sommaren är den under listerna. Vi har väldigt låg luftfuktfuktighet hos oss, vilket nog inte hjälper.
   
  • Laddar…
 4. N
  Medlem · 11 inlägg

  nikjuice

  Medlem
  Tack så mycket för svaret. Jag sympatiserar med din situation, jag hoppas att våra sprickor inte kommer att dyka upp efter fix. I vårt vardagsrum har vi väldigt stora sprickor och den där har vi fixat med microlit på hela väggen + bredspackling + måling. Det är ca 7 månader nu och inga sprickor där.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.