Byggahus.se

Sprickor och kondens runt fönster.

 1. A
  Medlem Nivå 2
  Tjenare!
  Märkte nu för några dagar sedan att det har kommit sprickor runt fönstret. Tänkte kolla om nån har något tips på hur man fixar det på bästa sätt. Sen har det kommit rätt så mycket kondens som inte är så kul då det verkar som om det börjar växa mögel där. Kan det bero på att det kanske läcker in luft från sprickorna?
  Tack
   
 2. B
  Medlem Nivå 3
  Inte expert på området, så någon klokare människa kanske rättar mig.

  Sprickorna brukar man väl foga, förslagsvis med tec7. Kondensen brukar bero på dålig ventilation, hur ser ventilationen ut? Självdrag i ett hus som värmdes av oljepanna en gång i tiden?
   
  • Laddar…
 3. A
  Medlem Nivå 2
  Japp självdrag är det då huset är byggt 71, dock så är detta rummet en tillbyggnad från 08 så man tycker ju att det ska vara ordnat. Uppvärmning var el/ved men vi har nu en luftpump. Har en fläkt som går konstant för att fördela värmen i huset samt i badrummet då även det plågades av kondens innan fläktbyte.
   
  Redigerat 2 dec 2019 19:04
 4. J
  Medlem · Nivå 12
  Otätt utifrån , dålig drevning , kanske ingen tape som ibland sätts för springan mellan karm och infästning, åtgärd lossa fodren på ut sidan och dreva mer, och en vädertape ( vävtape går bra ) på det så drar det inte mellan, men packa inte för hårt då kan karmen slå sig
   
  • Laddar…