Hej!
Skulle vilja få igång järnspisen i källaren som inte är eldad i på många år. Sotaren ska inspektera rökkanal men jag undrar över den här sprickan som jag ser. Är väl troligen eldad för hårt någon gång, men gör den att man borde undvika att elda i spisen eller gör det inget? Spisen är en Husqvarna 26
Skulle vilja få igång järnspisen i källaren som inte är eldad i på många år. Sotaren ska inspektera rökkanal men jag undrar över den här sprickan som jag ser. Är väl troligen eldad för hårt någon gång, men gör den att man borde undvika att elda i spisen eller gör det inget? Spisen är en Husqvarna 26
Har också en Husqvarna 26. Jag tänkte ”renovera” den. Bytte ett krokigt brännjärn i eldningsluckan. Skulle också lägga på lera på ”taket” till ugnen när jag såg en lång fet spricka i taket. Jag tätade med pannkitt så inte leran skulle sippra ner när jag lade på den.F frede skrev:Hej!
Skulle vilja få igång järnspisen i källaren som inte är eldad i på många år. Sotaren ska inspektera rökkanal men jag undrar över den här sprickan som jag ser. Är väl troligen eldad för hårt någon gång, men gör den att man borde undvika att elda i spisen eller gör det inget? Spisen är en Husqvarna 26
Quickfix, jag vet. Men vi eldar sällan i den och bakar aldrig i den.
Och röken hittar sin väg ut till skorstenen så inget os in i köket. Jag är tillräckligt nöjd. Man får välja sina ”fighter” s.a.s. Jag har tusen grejer ändå att fightas med i mitt ruckel.
Men en utdömd kanal är väl ändå lite annat mot en spricka i vedspisen/kaminen?F frede skrev:
Jag kan ha väldigt fel, men om rökkanalen är funktionell och godkänd av sotare undrar jag vad en spricka i din vedspis gör i det sammanhanget?
Sotarna kollar inte kaminer och vedspisar vad jag vet. Enligt personlig erfarenhet alltså.
Så länge rökkanalen är okej så är det nog bara att elda på.