spotlight med väldigt smal ljusbild

2k läst  3 svar

 1. Z
  Medlem Nivå 3
  Vet inte om jag hamnade i rätt underforum nu, men jag är ute efter en spotlight eller annan belysning med väldigt smal ljusbild. Den skall vara ca 1 meter i diameter på 4,5 meters avstånd och hyfsat ljusstark.

  Är det någon som har något tips på vart man kan hitta en sådan ?
   
 2. I
  Medlem Nivå 4
  Var skall du ha den? Inbyggd i tak eller som löst monterad effektbelysning? Inomhus/utomhus?
  Är inte helt uppdaterad med sortimentet nuförtiden, men vanliga halogen multimirrorlampor brukar finns med många olika spridningsvinklar. Socklar/armaturer till dem går ju att få tag i alla möjliga utföranden, alla prisklasser. Snyggast med kapslad dock, tycker jag, som är allergisk mot regnbågs-fläckar på oönskade ställen...
   
 3. Z
  Medlem Nivå 3
  Den skall sitta under taket riktad mot en tavla inomhus, berätta gärna mer om de där multimirrorlamporna, helst vill jag bara ha en samlad ljusbild och inget ljusläckage åt något annat rum. Kan tänka mig att betala en del bara det är kvalitet.
   
 4. I
  Medlem Nivå 4
  Med multimirror menar jag bara vanliga halogenlampor med inbyggd spegelreflektor, som t.ex. den här http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Halogen_lamp_macro_01.jpg.

  Armaturer finns det många olika, från den enklaste som bara är en sockel till en sådan lampa till mer avancerade som kan fokusera och/eller skärma av ljuset. Vad du behöver beror på hurdant ljus du vill ha, ibland vill man ha väldigt precist och ibland kan lite mer oprecist ge liv.

  Du kan t.ex. kolla i "Ljuskatalogen" (finns som pdf på nätet), men om du inte är kunnig själv är det bäst att åka och titta på hur lamporna lyser på någon firma, titta noga på ljusbilden (och inte bara på en snygg armatur :)), kolla speciellt hur jämn den är, hur kanterna är, om den ger fläckar eller läcker åt sidorna...
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: