Byggahus.se

Spisar från Smeg alt Ilve

 1. T
  Medlem Nivå 3
  Nån som har eller har erfarenhet av Smegs resp. Ilves spisar . Min man är inne på om vi ska ha en 90 cm bred spis istället för häll med ugn. Det ser ju onekligen maffigt ut, men är dessa spisar bra ? Jag har endast hittat ett fåtal i denna bredd med glaskermamikhäll ( vi kan ej ha gas )
   
 2. K
  Medlem Nivå 7
  Jag har en Smeg spis. Det är min favoritgrej i köket. Spisen är gedigen (och tung). Skön känsla i reglagen. Vi har en variant med två ugnar. Inga klagomål på ugnarna förutom att den lilla saknar varmluft. Bra och lättförståelig klocka med tidtagning inbyggd i spisen.

  Vi har gas och jag hart aldrig testat en Smeg med elhäll. Satsa på en spis med induktionshäll.
   
 3. T
  Medlem Nivå 3
  Ja, helst vill jag ha induktion, men de finns inte i denna bredd på spisar.
  Kanske blir det i allafall inbyggd häll ( 90 cm bred med induktion )
  Det är mycket att tänka på och bestämma sig för när man bygger om köket. Man vi ju att det ska kännas helt rätt när det är klart!
   
 4. K
  Medlem Nivå 7
  • Laddar…
 5. A
  Medlem Nivå 4
 6. T
  Medlem Nivå 3
  Tack Kamy...perfekt!
  Vad är det man säger :) Det första man blir blind på är ögonen :)
  Missade denna helt när jag sökte på deras hemsida!
   
 7. K
  Medlem Nivå 7
 8. W
  Medlem Nivå 7
  Vi valde mellan Smeg och Iilve och det blev Iilve för de modellerna som var aktuella för oss så var Smeg varianter riktigt risiga i kvaliten på vred och dylikt jämfört med Iilve, rackliga och känslan av att vara riktiga lågpris grejjer var det. Plast istället för metal på vissa detaljer etc. Kanske e bättre nu då detta var för 2 år sedan. Hur själva kvaliten på uppvärming etc är vet jag inget om men vi körde Iilve häll och ugn. Funkar klockrent.