Byggahus.se

Spikplugg, försänkning

 1. D
  Medlem · Västra Götaland · 6 inlägg

  disabledd

  Medlem
  • Västra Götaland
  • Medlem jul 2009
  • 6 inlägg
  Ska lista med spikplugg. Använde en kort listbit och provade med och är inte nöjd med hur det blir. Som jag förmodade sticker skruven och nylonpluggen ut (1,5mm) och går inte att dölja snyggt, ens med täckbricka. Måste jag försänka och förborra innan montering? Hittar inget om detta någonstans. Se gärna bild.

  [​IMG]
   
 2. Matti_75
  Byggveteran · Örebro · 2 513 inlägg

  Matti_75

  Byggveteran
  Använd rödplugg och listskruv istället, ger ett snyggare resultat tycker jag.
   
 3. D
  Medlem · Västra Götaland · 6 inlägg

  disabledd

  Medlem
  • Västra Götaland
  • Medlem jul 2009
  • 6 inlägg
  Ja, det är ett bra alternativ. Vitmålade listskruvar eller listspikar är ju knappt märkbara. Fördelen med spikplugg är ju att kunna pricka hålet enkelt och utan att behöva ta bort listen, med försänkare är det ju bara ett moment extra som jag kan göra med en skruvdragaren som jag har tillsammans med borrhammaren. Jag stack iväg innan och fixade en försänkningsborr och blev faktiskt mycket nöjd över resultatet. Det är väl täckbrickan man kan orda om, men jag tror att den knappt kommer märkas.

  [​IMG]
   
 4. Totem
  Medlem · Singö · 832 inlägg

  Totem

  Medlem
  Jag skulle vara nöjd. Det år nog ingen annan än du som ser ett problem. Det brukar vara så vid byggen, den som har gjort jobbet ser massor av saker man inte är nöjd över men alla andra gör det inte.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.