Spikpistol

4k läst  7 svar

 1. V
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Vi ska köpa en spikpistol i födelsedagspresent åt vår pappa. Ingen av oss har någon som helst erfarenhet av spikpistoler. Vad vi vill ha är en spikpistol som är avsedd för hobbybruk, som ska vara lätt att ta fram men ändå hålla god kvalité. Pappa har en ca 30 år gammal kompressor, som kanske kan gå att använda, men det vore ju smidigt om det fanns någon bra pistol som gick på batteri.

  Pappa har en sommarstuga där det snickras flitigt. Det är saker som tak som blåser ner och väggpanel som behöver spikas.

  Jag hittade bara riktigt gamla inlägg på denna sida om spikpistoler, och det händer väl saker även på denna front? Jag läste ett gammalt test från 2006 där det stod att eldrivna spikpistoler var på gång. Där testades även en gasdriven pistol som verkade funka hyfsat.

  Alla tips välkomnas!!!
   
 2. R
  Medlem Nivå 1
  Dewalt har batteridrivna spikpistoler. Dessa importeras med fördel från USA.
   
 3. V
  Medlem Nivå 1
  Finns det någon som vet hur de batteridrivna står sig i förhållande till de kompressordrivna? Finns det någon som har provat en gasdriven?
   
 4. A
  Medlem Nivå 15
  Du får först bestämma vilken typ av spikpistol ni ska köpa. För att göra det enkelt finns det två olika typer att välja mellan:
  1 Dyckertpistol. Spikar dyckert 10-50 mm. De ser ut mer som nålar än som spik. Används till finsnickeri, lister, dörrfoder etc. Drivs med tryckluft eller batteri.
  2 Stomspikpistol (framing nailer), Spikar "riktiga" spik 50-90 mm. Används till grövre snicker, reglar, panel etc. Drivs med tryckluft eller gas. De gasdrivna är mycket smidiga att jobba med, men rejält mycket dyrare.
   
 5. C
  Medlem Nivå 1

  Jannes spikpistol

  Det finns 2 kategorier 15-50 mm och 50-90 mm båda fungerar med den kompressor han har. Den första kategorin är för lister och mindre inomhusarbeten (typ), kostar ca 300+. Den andra funkar med riktiga spikar (bygga friggebod etc) kostar 1200+. Se länkarna nedan för biltemaalternativet resp. julas 2 alternativ.

  Frågan är vad han ska använda den till och hur mycket. Blir det hobbybruk på landet funkar säkert biltema alldeles utmärkt ett antal år.

  http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=130887

  http://www.jula.se/e-Sales/esa/ItemDetails.jsp?@where.ItemID@EQ=071061

  http://www.jula.se/e-Sales/esa/ItemDetails.jsp?@where.ItemID@EQ=076003

  /tjoho
   
 6. V
  Medlem Nivå 1
  Okej, då ska man bara få den lata svågern att åka och köpa den då! ;-)
   
 7. Bastefallarn
  Medlem Nivå 4
  Om du har en Harald Nyborg-affär i närheten säljer dom en stor spikpistol (50-90mm) för 698:- just nu.
  Köpte den häromdan och den fungerar utmärkt. Nedsatt från 1298:-
   
 8. A
  Medlem Nivå 15
  Det var precis detta jag skrev i inlägget omdelbart ovanför ditt.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: