Byggahus.se

Spärrförbindelsen ställer till det!

 1. Krokkodriljo
  Nybyggare · Stockholm · 333 inlägg

  Krokkodriljo

  Nybyggare
  Ok, så igår ställde jag några frågor om Slutbesked och byggkreditiv. Vi skulle träffa banken på onsdag och göra om vårt dyra byggkreditiv till bolån.

  Nu visar det sig att banken kräver att husleverantören släpper spärrförbindelsen för att de ska kunna göra om byggkreditivet. Problemet är att vi håller inne med pengar eftersom det fortfarande finns allvarliga fel att åtgärda - fel som husleverantören är ansvariga för. De kommer ju sannolikt kräva att allt är betalt innan de släpper spärrförbindelsen, men betalar vi det sista så har vi ju inget "verktyg" kvar att använda och husleverantören har inget incitament att ta sitt ansvar.

  Känns som att man som konsument/byggherre sitter i en väldigt dålig sits här!
   
  • Laddar…
 2. H
  Moderator · Stockholm · 43 082 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Det finns fler trådar på liknande tema. Vet dock inte vad som är bästa lösningen.

  Jag skulle nog börja med att begära av firman att spärrförbindelsen släpps, eftersom den orsakar ökade kostnader för dig. Firman lär vägra. Men om vi antar att du har rätt i dina krav på färdigställande, så bör du kunna dra av även dina högre räntekostnader innan du slutreglerar med firman. Det är en kostnad som firman orsakat dig genom att inte färdigställa i tid. Och du har påpekat olägenheten de orsakar. Däremot skall man kanske inte redan nu påpeka att du tänker ta betalt för den skadan, det kan göra firman ännu mindre benägen att göra mer arbete.

  Men du bör nog kolla med en jurist.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.