Byggahus.se

"Spackel" för putsad vägg

 1. J
  Medlem · 751 inlägg

  jocke4u

  Medlem
  Hej,

  Jag har ett rum i källaren som jag skall göras om. Det har putsade väggar som är målade.
  Dom skall målas igen och gärna ha struktur.

  Delar av den gamla färgen har skrapats av och ren puts är jämnare så behöver pensla/borsta på ett "spackel" för att utjämna skarven mellan befintlig färg och puts. Gärna att det är smidigt att handskas med.

  Några förslag på "spackel" och tillvägagångsätt?

  En bild också
  [​IMG]
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20171008_173749.jpg
   
 2. Stefan N
  Verktygstokig · Stockholm Täby · 10 368 inlägg

  Stefan N

  Verktygstokig
  Har du tagit bort all färg eller sparat som det ser ut på bilden?
   
 3. J
  Medlem · 751 inlägg

  jocke4u

  Medlem
  Det ser ut som det är på bilden.
  Vill helst inte ta bort all färg - har två andra väggar som är är mer orörda och bara lite "övergångar" som behöver "spacklas"
   
 4. Stefan N
  Verktygstokig · Stockholm Täby · 10 368 inlägg

  Stefan N

  Verktygstokig
  Har färgen släppt pga fukt skulle jag ta ner resten av fätgen och putsat med ett lager 1mm putsbruk och sen en diffusionsöppen färg. Och givet tagit en funderare på om dräneringen är ok.
   
 5. S
  Medlem · 254 inlägg

  SpackelFredrik

  Medlem
  Mitt bästa tips för att behålla putsstrukturen är att spackla ut skarven mellan färg och puts och sedan ta en fuktig pensel och "vattna" ut ytan till den ser någorlunda lika ut. Silikatfärg t ex är endast till vid nymålning av källare, dvs dess funktion fungerar inte om det är gammal färg kvar på väggarna.
   
  • Laddar…
 6. Dunte
  Medlem · 56 inlägg

  Dunte

  Medlem
  Har ett liknande problem. En vägg (murstocken) är synlig i ett rum. Delvis har det varit tapet och delvis har den varit målad. Skulle vilja måla hela med silikatfärg, men hur få bort gamla färgen utan att förstöra putset? Ta bort putset och putsa på nytt är totalt uteslutet. Gjorde det i ett annat rum och gör inte om det! :D
   
 7. S
  Medlem · 254 inlägg

  SpackelFredrik

  Medlem
  Varför Silikatfärg på murstocken? Är den i anslutning till yttervägg i källare? Om den inte är det så kan du måla med en matt takfärg för att få samma "look" som Silikatfärg.
   
 8. Dunte
  Medlem · 56 inlägg

  Dunte

  Medlem
  I rummet intill är det en vedeldad spis (där jag putsat om väggen och målat med silikatfärg). Skulle gärna ha dem att se likadana ut. Vet inte hur varm den här väggen blir, men vad de sade åt mig vid färghandeln så finns det risk för att färgen gulnar ifall det inte är silikat och den får för varmt? (Vilket även den gamla färgen gjort vid stället där spisen är på andra sidan väggen)
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.