Byggahus.se

Sopgubben ställer tunnan upp och ner....

 1. T
  Medlem Nivå 6
  Föreslår att du ber att få följa med dem ett pass eller två och lev deras verklighet innan du kastar ur dig sånt där. Tyder på extrem okunskap och en nedvärderande syn på andras yrkesroller.
   
 2. R
  Medlem Nivå 8
  Men helt fel har han ju inte. Många sopgubbar är rätt bra. Men kan de inte kommunicera utan bara får damp och dummar sig är de ju väldigt känsliga. Det är en av de yrkesroller som bryter mest mot trafiklagar i detta land utan att få konsekvenser för det. Det får de gärna ha om det underlättar deras arbete.

  Aja nu lättar vi upp stämningen lite och visar skräphumor. AI sopgubbe.

   
  • Laddar…
 3. D
  Medlem Nivå 4
  Nu har jag läst alla inlägg och gått tillbaka till början igen och tänker att vi svenskar har det förspänt iaf. Jag har bott i Florida under nio år och där var det unga killar som hämtade soporna och de bar sig åt som om de ägde OCH struntade i tunnorna.När de tömt en tunna kastade de den med full kraft på marken så att tunnan for åt ett håll, locket åt ett annat och hjulen åt ett tredje. ibland sprack tunnorna och då fick VI köpa nya...
  Där låg hela gatans soptunnor och rullade omkring i den starka vinden och kunde blåsa iväg till en annan gata. När sedan folk kom hem från jobbet vidtog sorteringen om vems tunna som var vems och att försöka hitta rätt lock till rätt tunna.
   
 4. Fotografen
  Verktygstokig · Nivå 18
  Hade det varit i Texas...
   
 5. D
  Medlem Nivå 4
  Nyfiken. Hur var det i Texas då? Bättre eller sämre?
   
 6. Fotografen
  Verktygstokig · Nivå 18
  Ett uttryck bara, om saker som inte funkar/är tokigt osv, "hade det varit i Texas...".
   
  • Laddar…
 7. G
  Medlem Nivå 1
  Enkelt!! Ring och fråga!!
   
  • Laddar…
 8. B
  Medlem Nivå 4
  Så om man mutar nån får man bättre service.. ja det låter ju logiskt ;-)
   
 9. Keiller
  Husägare · Nivå 9
  Jäpp! Muta, dricks, julgåva, bonus. Det finns många ord för det där med att visa uppskattning för det där lilla extra man själv gjort eller någon annan gjort för en, utöver det avtalade.
   
  • Laddar…
 10. Hep
  Garagebyggare Nivå 5
  Du menar yrkesgruppen som enligt sitt eget fackförbund i snitt tjänar 25 800 i månaden? Är det de som tjänar hälften av en sopgubbes 29 500 menar du?

  Missförstå mig inte. Jag tycker att det är jätteviktigt att belysa löneskillnader mellan olika grupper (och jag lämnade själv sjukvården just för att tjäna mer pengar på annat), men inget blir bättre av att man drar till med hittepåfakta för att få fram något.
   
 11. E
  Medlem Nivå 1
   
 12. E
  Medlem Nivå 1
  JA!
   
 13. E
  Medlem Nivå 1
  Vad tro du händer med "lite slipdamm" när tunnan åker upp i luften, vänds upp och ner. Särskilt om det blåser minsta lilla?
  Nu vet jag inte vad du jobbar med. Möjligen skulle du reagera om det plötsligt regnade "lite slipdamm" över dig på arbetsplatsen.
   
  • Laddar…
 14. C
  Medlem Nivå 6
  Folk tror nog att en arm tar tag i tunnan och tömmer den medan arbetaren sitter i hytten och styr. Och luften till hytten passerar ett filter.
   
 15. L
  Byggnovis Nivå 1
  Satt och kollade på svenska truckers och där får man följa en "sopgubbe". Det som förvånade mig var när han sa att idag har jag över 900 tunnor på listan.
  Då kan man förstå att man inte har vare sig tid eller möjlighet att skriva lappar. Fattar inte hur dom hinner ens att tömma alla dessa tunnor.
  Men om det är en signal att vända en tunna, så har jag förståelse för det. Men funderar lite på hur man skall förstå vad som man har gjort fel/missat?