Byggahus.se

Solcellsstödet snart slut för i år

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
 2. kramfors
  Medlem Nivå 7
  Nu hänger jag inte med. Energimyndigheten fördelar solcellsstödet till länsstyrelserna och det blir väl någon gång i Maj 2020. Exakt vad menar du med att "budgeten är slut" och vilken är din källa?
   
 3. D
  Besserwisser · Nivå 22
 4. Gunilla Sv
  Medlem Nivå 1
  Men det är väl absurt. Vi har en klimatförändring. Vi= världen måste bort från koldioxidproducerande förbränning. Solenergi är en del av det.
   
  • Laddar…
 5. kramfors
  Medlem Nivå 7
  Pengarna till solcellsstödet för 2020 är inte slut. De har ännu inte delats ut en enda krona ännu av 2020 års budget. Energimyndigheten fördelar som sagt solcellsstödet till länsstyrelserna (troligen i Maj) och det används till de ärenden som ligger längst fram i kön. Ställer man sig i kö idag är det tveksamt om man får ta del av 2020 års medel. Då får man vänta och se ifall det blir nya medel kommande år.
   
 6. T
  Medlem Nivå 1
  Vi (Sverige) har redan en kraftproduktion som nästan redan är fri från CO2 utsläpp, främst tack vare vatten och kärnkraft. Resten av världen (USA, Kina, Tyskland, Polen etc.) behöver ställa om sin kraftproduktion till samma mix som Sverige.
  I Sverige tror jag kanske dessa pengar hade gjort mer nytta i trafiken t.ex, att öka miljöpremien för el och hybrid bilar kanske.
   
 7. N
  Medlem Nivå 5
  Instämmer!
   
  • Laddar…
 8. H
  Medlem Nivå 4
  Riktigt så enkelt är det väl tyvärr inte. Polen har väl t.ex inte så många stora älvar med hög fallhöjd att bygga ut som Sverige. Jag tror inte heller att någon vill att Polen skall bygga en massa kärnkraftverk.
  Har Sverige möjlighet att producera såpass mycket säker och miljömässigt bra el så att vi kan exportera, då skall vi göra detta och på så sätt hjälpa till att lösa det globala klimatproblemet. Polen måste givetvis också ta ett extremt mycket större ansvar än vad dom gör idag.
   
 9. A
  Medlem · Nivå 10
  Mycket bättre att polackerna installerar solceller eftersom de i likhet med tyskarna har en jämnare fördelning av soltimmar över året.
   
 10. D
  Besserwisser · Nivå 22
  Framför allt en jämnare belastning
   
 11. D
  Besserwisser · Nivå 22
  Inte stort, men det då fint ut.
   
 12. J
  Medlem · Nivå 7
  Bortkastade pengar enligt riksrevisionen ...
  Helt klart bättre att lägga dom på solceller.