Byggahus.se

Sofies kaos med VårgårdaHus – så hade det kunnat undvikas

 1. elpaco
  Nybyggare · Västra Götaland · 3 975 inlägg

  elpaco

  Nybyggare
  Det säger de väl inte? De uppmärksammar att det finns en konflikt mellan en agent och köparen, och skall titta på det. Hur mycket som vprgårdahus varit involverade hittills, och hur mycket som skett via agenten, är inte just nu glasklart.
   
 2. A
  Anonym
  Låter som franchise där oberoende säljare går under samma namn mot kunden. Lite svårt att veta som kund vem man har att göra med då egentligen.
   
  • Laddar…
 3. sh111
  Medlem · 50 inlägg

  sh111

  Medlem
  Ja fram tills idag så hade inte vi någon aning om att säljaren tydligen har ett eget företag och inte är anställd av Vårgårdahus.
   
 4. F
  Medlem · Västra götaland · 6 460 inlägg

  fsn

  Medlem
  ....VårgårdaHus har många duktiga agenter med garage skall det väl ändå vara???
   
 5. elpaco
  Nybyggare · Västra Götaland · 3 975 inlägg

  elpaco

  Nybyggare
  Har ni någonsin haft kontakt med någon annan talesman för Vårgårda än denna agent?
   
 6. sh111
  Medlem · 50 inlägg

  sh111

  Medlem
  Ja vi har haft kontakt med projektledaren för bygget och Vårgårdahus säljchef. Han fick vi visserligen inte kontakt med förrän det börjat strula rejält och har i perioder inte svarat alls på våra mail och telefonsamtal. Vi har krävt att få kontakt med personer med högre befattningar inom företaget men det krävdes att vi gick ut med historien för att det skulle hända och då gick det snabbt.
   
 7. sh111
  Medlem · 50 inlägg

  sh111

  Medlem
  Uppbyggnaden av det här företaget med fristående agenter öppnar ju som vi ser det upp för fulheter utan att Vårgårdahus i slutändan ska behöva ta något ansvar.
   
 8. Anna_H
  Husägare · Värmland · 11 001 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Man får väl konstatera att det handlar väldigt mycket om var man köper ett vårdgårdahus. Just den här säljaren verkar ju ha nåt kompisavtal med en byggare som gör lite hur som helst, byggaren får jobb, säljaren får nåt garage och nån flaska whisky till jul kanske?
   
 9. Charlotte Andersson
  Byggnadsingenjör · Skåne · 1 306 inlägg

  Charlotte Andersson

  Byggnadsingenjör
  Det är vanligt förekommande i branschen och ser likadant ut hos de flesta av Vårgårdahus konkurrenter.
  Det finns dock några undantag där säljarna är anställda på husfirman.
   
 10. E
  Medlem · 74 inlägg

  Enplanaren

  Medlem
  TS har alltså köpt delar till ett hus från VårgardaHus och separat avtalat om montering av husdelarna av en agent. Det verkar som om agenten inte sköter sig och smutsar ner VårgårdaHus varumärke. Rent juridiskt verkar dock inte VårgårdaHus ha misskött leveransen av husdelarna. Jag kan tycka att VårgårdaHus får oförtjänt skit. Att det är entreprenören som strular. Det bådar ju ändå gott att VårgårdaHus uttrycker en vilja att hjälpa till att lösa problemen.
   
  • Laddar…
 11. elpaco
  Nybyggare · Västra Götaland · 3 975 inlägg

  elpaco

  Nybyggare
  Fast enligt ts så har den viljan framkommit i och med oönskad publicitet .. kanske inte såå imponerande. Men vi får se hur långt den sträcker sig. Med tanke på att det varit på framsidan förtjänar historien en uppföljning från redaktionen, oavsett hur det sen går :)
   
 12. Marlen Eskilsson
  Administrator · Skåne · 6 497 inlägg

  Marlen Eskilsson

  Administrator
  Absolut, vi ska följa upp för att se hur det slutar.
   
 13. M
  Medlem · Skåne · 776 inlägg

  Mainstream

  Medlem
  Största misstaget är att köpa huset först och sen välja snickare. Gör tvärtom!!!!

  När kontraktet på huset är tecknat har du NOLL förhandlingsutrymme. Glöm allt om ändringar, tillval, välja inredning osv. Allt du tror ingår kostar nu mångdubbelt mer än förväntat.

  Tips: Välj en lokal snickare du har förtroende för. Tillsammans med denna, välj ut ett par intressanta husleverantörer. Helst en han jobbat med innan. Låt snickaren köpa hus-satsen och lämna total-pris på allt.
   
 14. A
  Anonym

  annan drabbad

  Anonym
  Beakta dock att VårgårdaHus fram till förra fredagen marknadsförde sin produkt som "nyckelfärdigt drömhem". Hade jag med många andra läst att man bara levererar en byggsats hade jag aldrig valt den leverantören. Sen kan man tycka att privatpersonen skall veta att man skiver flera olika kontrakt men man måste komma ihåg att det handlar om just privatpersoner som troligen aldrig förr eller igen kommer att göra liknande affär. Det är fruktansvärt vårdslöst av VårgårdaHus (och andra husleverantörer med liknande upplägg) att sälja på detta vis. Kan konstatera att jag ALDRIG behövt ha mina bekymmer med vår entreprenör om jag INTE valt ett VårgårdaHus och inte tvärt om...något jag såklart ångrar bittert nu

  Man lovar även att huset skall vara försäkrat och ex. att färdigställandeförsäkringen GARANTERAR att huset blir uppfört enligt kontrakt. Kan meddela att så INTE är fallet. Här står det i det finstilta att det är begränsat till 10% av entreprenadbeloppet vilket inte räcker långt i de flesta fall när man skall handla upp ny entreprenör i en sned konkurrenssituation efter konkurs...det framgår INGENSTANS i VårgårdaHus material att detta är villkoren, försäkringsbeviset dyker ner först efter att VårgårdaHus själva har tecknat försäkringen och som kund har man INGEN insyn i det upplägget. Det är även märkligt att det är VårgårdaHus som sedermera skall betala in skadebeloppet till Gar-bo för reglering mot kund. Måste vara århundradets sämsta försäkring? Öppnar såklart för spekulation hur upplägget mellan Gar-bo och VårgårdaHus ser ut avseende försäkringen om VårgårdaHus står för all risk...då blir försäkringsbeviset bara ett papper som skrivs ut så man kan visa kommunen att det finns men ger ett mervärde för kund i jämförelse med andra alternativ?

  Hela konceptet/upplägget känns utstuderat för att maximera försäljning och mininimera risk. Är väl som i samhället i övrigt där allt kretsar kring tillväxt och kan väl vara okey om det är företag i mellan men det är vidrigt när det är privatpersoner som blir drabbade och som lägger hela sitt livs besparingar i projektet och all energi och sen får kämpa i motvind utan att NÅGON tar något ansvar.

  Som många andra skrivit, det som gäller vid husbygge för privatperson (om man alls ska ge sig in på den vägen) är att ha en lokal aktör med god ekonomi och bra referenser som kan ta ansvaret för att uppföra ETT styck HUS med ETT kontrakt. Allt annat innebär en allt för stor risk och privatpersonen sitter med svarte petter på hand...sen får man väl komma ihåg att de flesta husbyggen trots allt inte slutar i katastrof men är det värt risken?
   
 15. sh111
  Medlem · 50 inlägg

  sh111

  Medlem
  Jag har nu haft kontakt med VDn i en vecka. Trots den dagliga kontakten så har vi inte fått något förslag på en lösning. De har kopplat in sin jurist och fick det att låta som någonting positivt men när jag sa att detta endast är för att dom ska kunna skydda sig själva och inte för att hjälpa oss juridiskt mot entreprenören så kunde hon inte neka till det. Det här blir ju en tvist på flera fronter. Vi anser att Vårgårdahus bla har använt sig av falsk marknadsföring. Vi anser att Garbo har gjort fel som godkände slutbesiktningen trots alla brister och självklart så anser vi att entreprenören handlat felaktigt. Inte nog med felaktigheterna i huset, trots flera städdagar från vår sida så har gårdsplanen varit full med sopor som blåst ner till havet, ut i skogen och till grannarna. Vårt garage som vi upplät till förvaring av byggmaterial har använts som en sopstation där vi under hela byggtiden fått gått och städat bort gamla matlådor, tomburkar, smörpaket mm som bara slängts på golvet efter användning. Entreprenören har inte ens tillhandahållit toalett under byggtiden. Det var mindre roligt för oss när hantverkarna istället använt den obebyggda tomten bredvid oss som toalett och grannens hund rullat sig i den mänskliga avföringen. Att Vårgårdahus trots att dom fått information om allt detta och även sett det med egna ögon ändå på en direkt fråga (ca en månad efter slutbesiktningen) säger att dom kommer att anlita denna entreprenör till att bygga fler av deras hus tycker jag visar på en otrolig vårdslöshet från deras sida gentemot deras kunder!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.