Byggahus.se

sökproblematik

  1. M
    Anonym
    Om jag söker på något ord som används i en flersidig tråd så anger sökresultatet fel sida. Jag antar att det har att göra med någon inställning av hur många inlägg per sida man vill se eller så men då borde ju sökfunktionen länka till korrekt sida utifrån ens inställningar...

    Exempel: sökord "mitsutomo" ger som första träff denna rubrik:

    Sämsta verktygsköpet - Sida 6

    med denna länk:

    https://www.google.com/url?q=http:/...ds-cse&usg=AFQjCNEo864_yGl8OJP1OUmis2KEUP5w5Q

    och denna text:

    "För i så fall skulle du ju kunna se det som att du inte ger mitsutomo fler chanser... HN har ju faktiskt en del bra prylar från bahco, makita, hitachi, ..."


    men det aktuella inlägget är de facto på sida tre, när jag klickar på länken så skickas jag alltså inte till det inlägg som är min sökträff utan jag måste leta igenom tråden för att hitta det som sökmotorn redan hittat åt mig.

    Jag har upplevt detta flera gånger tidigare så det är inget nytt.
     
  2. Per Eskilsson
    Administrator · Nivå 20
    Vi använder Google sökfunktion. Tyvärr känner Google inte till vilka inställningar just du har och därför så presenterar den sökresultatet såsom den syns för alla som inte gjort några ändringar från det som är standard. Det specifika inlägget syns i inlägg nr 86 som syns på sidan 6 (men för dig så syns det på sidan 3 istället). Det är därför det blir fel för dig.
     
  3. M
    Anonym
    Jaaahopp...

    Borde det inte vara mer fördelaktigt att sökträffarna länkar direkt till aktuellt inlägg, alltså samma länk som återfinns om man högerklickar på ett inläggs nummer? Eller bestämmer google att det inte går?
     
  4. Per Eskilsson
    Administrator · Nivå 20
    Jag vet att det är jättedumt att det inte bara funkar.

    Google länkar till rätt sida (för de allra flesta) men eftersom google inte känner till dina specialinställningar så blir det fel för dig tyvärr.

    Om du istället klickar på Forumsök https://www.byggahus.se/forum/search.php?search_type=1 och där väljer "Visa resultat som inlägg" så borde det funka även för dig.