Byggahus.se

Söker ritningar till en villa för ett skolprojekt

 1. L
  Medlem Nivå 1
  Hej! Jag håller på att plugga till energispecialist på KYH i Stockholm och har i kursen byggteknik fått i uppgift att välja ut ett hus där jag ska ta fram energibesparande åtgärder. Så jag tänkte att varför inte skicka ut en förfrågan på mitt favoritforum! ?:D

  Om någon vänlig själ skulle vilja dela med sig av sina husritningar så vore jag ytterst tacksam och i utbyte får ni veta vilka besparingspotentialer det finns att göra samt eventuella risker för fukt ni redan har och vilka åtgärder som inte skulle rekommenderas med hänsyn till fukt.

  Beräkningarna kommer göras för hand men även i speciell programvara framtagen för energiberäkningar.

  Om det är ett hus som är nybyggt eller kommer att byggas ska jag ta fram förslag på ytterligare energibesparande åtgärder och om det är ett äldre hus ska jag försöka komma ner i BBR kravet för nybyggda hus. Kravet i bägge fallen är att det ska vara ett permanentboende.

  Det jag behöver är:
  • befintligt/uppskattat energibehov
  • fasadritning
  • sektionsritning
  • planritning
  • grundritning
  • takritning

  Om någon ritning skulle saknas till exempel grundritning så ge en beskrivning på vilken typ av grund det är tex. platta på mark och årtal så kan jag göra en kvalificerad gissning.
  jag behöver även veta på ett ungefär var i landet huset ligger eftersom BBR kraven skiljer sig åt beroende på vilken klimatzon man befinner sig i.

  Vore oerhört tacksam för hjälp!