Byggahus.se

söker grym fastighetsjurist i Jönköpings län

 1. J
  Medlem · Jönköping · 50 inlägg

  jonahhex

  Medlem
  Det har kommit smolk i bägaren... Vår jurist har inte den kompetens eller erfarenhet som krävs och jag vill därför ha lite tips om någon som är duktig.
   
 2. D
  Medlem · 70 inlägg

  Digo

  Medlem

  Re: söker grym fastighetsjurist i Jönköpings län

  En gång i tiden satt jag ting i Småland och i ett mål avseende fel i fastighet kommer jag ihåg att advokat Jonas Ågren på Glimstedt företrädde en av parterna, han var duktig. Vet inte om han är specialiserad på fastighetsrätt, men det är nog svårt att i Småland hitta någon som är så nischad (då får man nog leta sig mot Stockholm).

  Smålands bästa advokat, i vart fall när det gäller brottmål är enligt mitt förmenande, advokaten Sture Larsson i Eksjö. Enligt advokatsamfundets hemsida är han även inriktad mot Fastighetsrätt.  

  I Värnamo finns Advokat Henrik Sjöman som även han är mycket duglig.

  Lycka till.
   
 3. F
  Medlem · 823 inlägg

  Re: söker grym fastighetsjurist i Jönköpings län

  Håller med ArcTeryx.

  Inom vilket områden av fastighetsrätten kretsar problemet?

  Sen är det nog så att man inte får ha så snäv ram som Jönköpingsområdet utan kanske får titta i ett vidare perspektiv. Det bör inte bli dyrare att ta en jurist ifrån Stockholm eftersom mycket kan skötas per telefon eller brev och kostnaden för telefonsamtal och porto är numera densamma om det är lokalkontakt eller rikskontakt.

  Det som kan bli dyrare är att jurister i Stockholm tar bättre betalt eftersom kostnadsläget är högre i Stockholm än i övriga landet.

  Med det spelar ju ändå ingen roll eftersom det är väl motparten som skall betala  ;D

  Lycka till! :) :) :)

   
 4. J
  Medlem · Jönköping · 50 inlägg

  jonahhex

  Medlem

  Re: söker grym fastighetsjurist i Jönköpings län

  Problemet ligger i att vi köpt ett hus som drabbats av hussvamp. Tråkigt, men vi löste detta tillsammans med säljarna. Senare har det visat sig att huset, eller rättare sagt grunden under huset, varit utsatt för hussvamp tidigare. Problemet åtgärdades och godkändes av anticimex. Problemet är att säljarna inte upplyste oss om detta. Till saken hör också att säljarna flyttade ur huset bara ett halvår efter saneringen. Ingenting har nämnts under tiden vi sanerade den nya skadan heller. Vi menar att vi betalat för mycket för huset och att vi eventuellt behöver sanera ytterligare. Ett gammalt hus med få intressenter och visst renoveringsbehov. Deras jurist kommer egentligen med två invändningar. Är grunden under huset att betrakta som ett "jordabalksproblem" och "huset har varit dåligt under en längre tid och att vi skulle räkna med att det fanns problem. Min invändning är naturligtvis att de visste om problemet och skulle informerat oss.
   
 5. B
  Medlem · 5 827 inlägg

  Re: söker grym fastighetsjurist i Jönköpings län

  Ring upp Sture Larsson i Eksjö! Jag kan bara instämma i Digo´s omdöme; Larsson är än av de absolut skickligaste processadvokaterna jag vet. Jag har själv anlitat honom.

  Eftersom han är medlem i advokatsamfundet bjussar han på 30 minuter kostnadsfri rådfrågning. I praktiken behöver Larsson bara 15 sekunder för att ge dig dina odds.
   
 6. D
  Medlem · 70 inlägg

  Digo

  Medlem

  Re: söker grym fastighetsjurist i Jönköpings län

  Vem blev det?
   
 7. M
  Medlem · 29 inlägg

  murjek

  Medlem

  Re: söker grym fastighetsjurist i Jönköpings län

  Låter som att det verkligen krävs en grym jurist som inte skyr några medel.
  Så allvarligt kan det väl inte vara med hussvamp, i dagens läge är det ju en ganska enkel åtgärd.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.