Byggahus.se

Söker bilder på extern fläktmotor

 1. F
  Medlem Nivå 2
  Hej, jag har köpt en fläkt med extern motor på yttertaket; Östbergs. Skulle gärna vilja se en bild eller en tydlig bruksanvisning på hur de delar som sitter ovan tak monteras. Vi har kupat plåttak och jag fattar inte hur "bottenplattan" ska sitta i förhållande till takplåten. Tacksam för snabba svar.

  MVH
  Fredrik
   
 2. F
  Medlem Nivå 2
  Får kanske förtydliga frågan lite ;-)
  Jag skulle bl a behöva veta hur fästramen ska monteras. Vad är upp och ned? Ska kontakten sitta uppåt eller nedåt?
  Hur ska elkablarna dras?
  Hur ska fästramen sitta i förhållande till plåtkuporna på taket?
   
 3. S
  Medlem Nivå 6
  hej !jag är inte riktigt med va du menar.är det en kanal fläkt,silver eller svart ca 40x40 cm.du måste nog ha ett underbeslag först.
   
 4. F
  Medlem Nivå 2
  Det är en fläkt som sitter på yttertaket, ca 40x40, dock inte fyrkantig utan rund. Jag har monterat ett underbeslag enligt anvisningar. Gjort ett hål i yttertak och monterat underbeslaget under takpappen i överkant och under takpappen i underkant. Så långt är jag rätt säker på att jag gjort rätt.

  Men hur ska överbeslaget monteras? Att den ska sitta på underbeslaget är logiskt, men hur ska överbeslaget sitta i förhållande till takplåten? Att den ska under takplåten i överkant (mot nock) är logiskt, men i övrigt? Och behöver det vara en plåt från nock ner till fläkten?