Byggahus.se

Söka förhandsbesked

 1. C
  Medlem · 232 inlägg

  cat_stevens

  Medlem
  Hej. Vi ska till att söka förhandsbesked för att bygga på lite gammal åkermark. I förhandsbeskedet ska man ju ange hur man ska lösa avlopp och vatten mm. Vi är ju inga experter direkt. Hur nogrannt måste man beskriva hur man ska göra? Räcker det med att skriva att man tänkt borra djupborrad brunn och anlägga trekammarbrunn med infiltrationsanläggning.

  Måste man ange var på tomten brunnen och avloppet ska ligga osv.. Fler tips angående förhandsbesked mottages tacksamt..
   
 2. A
  Medlem · 350 inlägg

  arny

  Medlem

  Re: Söka förhandsbesked

  Det räcker att ange typ av lösning. Min kommun har förtryckta blanketter där man kryssar i egen brunn/gemensam brunn/kommunal anslutning för vatten och egen trekammarbrunn/gemensam trekammarbrunn/komunal anslutning för avlopp.

  Skall man ordna enskilt vatten är det nog bra att kolla att det finns förutsättningar för att få bra vatten på platsen. Bedömningen att vattenförsörjningen inte kan lösas tillfredsställande är en vanlig orsak till avslag på förhandsbesked i vissa områden. Stadsbyggnadskontoret kan nog svara på om det brukar vara problem i området. Ring och prata med dem innan ni skickar in ansökan, så spar ni tid och pengar.
   
 3. F
  Medlem · 823 inlägg
 4. kalleanka70
  Medlem · Östergötland · 2 144 inlägg

  kalleanka70

  Medlem

  Re: Söka förhandsbesked

  Det är framförallt Miljö-och hälsaenheten på kommunen som är intresserad av avloppslösningen. Man kan för att snabba på processen åka dit med en representant och visa tänkt lösning på plats. För det mesta går det bra om man har en tillräcklig filterlösning. Borra efter vatten brukar normalt gå bra och är inte lika viktigt för dem att reda ut.
   
 5. C
  Medlem · 232 inlägg

  cat_stevens

  Medlem

  Re: Söka förhandsbesked

  tack för alla tips.. vi har pratat med byggnadsnämnden och miljö och hälsa.. dom har kollat upp det dom kan göra sådär vid skrivbordet så att säga.. De ser inga problem. Det som verkar kunna ta tid är arkeologavdelningen (eller vad den heter). Dom måste ha barmark för att kunna se om det skulle finnas några fornlämningar.. undrar egentligen vad dom kommer att göra ute på tomten? Inte gräver dom väl upp allting för att se om dom hittar någon benbit?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.