Byggahus.se

Snö - Skafttomt - Skräpstaket

 1. P
  Medlem · Västra Götaland · 14 inlägg

  plus8

  Medlem

  Köp en rejäl tvåstegs snöslunga

  Jag har en liknande situation med en skafttomt och 37 m väg och jag har två olika grannar på vardera sidan om vägen. Under alla år vi bott i huset har jag haft en rejäl tvåstegs snöslunga och kastat upp snön längs vägen (vilken sida beror på vindriktning). Gör man det rätt bildas inga höga snövallar men se upp med lösa föremål.

  Grannarna har aldrig klagat och det beror säkerligen på att jag också brukar köra av deras garagevägar. Det tar bara några minuter extra men på köpet får jag positivt inställda grannar som aldrig klagat.
   
 2. Campar
  Medlem · Stockholm · 552 inlägg

  Campar

  Medlem
  Precis så har jag oxå gjort tidigare...
   
  • Laddar…
 3. J
  Medlem · Skåne · 17 inlägg

  JoJ

  Medlem
  Hej, vi har även skafttomt - vägen in är en servitutväg. Vad gäller vid snöskottning då?
   
 4. pelpet
  Medlem · Dalarna · 9 877 inlägg

  pelpet

  Medlem
  Uppenbarligen är ju grannen irriterad över något och har valt att markera genom att sätta stopp för plogning in på hennes tomt.

  Mitt förslag är att fixa relationen med grannen. Då kanske ni kan komma överens om en vettig snöhantering.
   
  • Laddar…
 5. P
  Medlem · jämtland · 35 inlägg

  perantoniohansson

  Medlem
  Det festliga är att det offentliga (trafikverket) har rätt att hänsynslöst kasta snön från väg in på folks tomter och det har slagits fast i domstol då en Härjedaling fick sitt gunnebostängsel rasat av snömassor. Däremot måste privatpersoner följa vanlig anständighet och respektera sin granne. Ps har 3 trimmade långkastande slungor att sälja så att du kan kasta över din granne o in till nästa.
   
 6. D
  Medlem · Stockholm · 137 inlägg

  dan_norstedt

  Medlem
  Det behövs ingen avrinning för elvärmda hjulspår. Värmeslingan har helt enkelt inte kapacitet att smälta så mycket att vattnet är ett problem. Eftersom man värmer marken så kan vattnet dessutom dräneras naturligt ner i marken. Snö mellan hjulspåren är inte ett problem,dels kan den knuffas iväg rätt enkelt med bra grepp med hjulen, dels gör hjulspårens värme att det i praktiken inte bygger upp.

  Däremot, om man tänker sig 2 st hjulspår med 40 cm bredd, 50 m långt och 300W per kvadratmeter så blir det 12kW anslutningseffekt (3x17A så även 3x25A med effektvakt är på gränsen) om man inte sektionerar det med olika prioritet. Om man sektionerar med olika prioritet det så riskerar man ändå att få skotta vid lite större snöfall, dels för att det tar timmar från påslag tills man är uppe i arbetstemperatur, dels för det kan ta dagar att smälta underifrån i efterhand eftersom vattnet inte kan avdunsta och det bildas hålrum, men det löser fortfarande problemet med av var man gör av snön, så länge det inte är för kallt. Det brukar inte vara så kallt vid själva snöfallet, men om det smäller till och blir svinkallt innan man tinat snön kan det vara omöjligt att få upp temperaturen över nollan. Detta sätt har definitivt ett pris, och det går dessutom åt mer el för samma resultat om man har sektioner med olika prioritet.
   
  Redigerat 10 dec 2016 20:33
 7. birgera
  Medlem · 28 inlägg

  birgera

  Medlem
  Man skottar ALDRIG in snö på annans tomt. Det är dålig stil. Så gör man inte. Du får lösa ditt problem själv.
   
  • Laddar…
 8. Campar
  Medlem · Stockholm · 552 inlägg

  Campar

  Medlem
  Fast om jag har fått det i 5års tid (vilket hon sagt går bra) så ska jag räkna med att jag det 6:e året inte får utan att någon säger något?
   
 9. mexitegel
  Allvetare · Västra Götaland · 15 445 inlägg

  mexitegel

  Allvetare
  Ja. Det kallas kvinnlig logik. Fattar-du-la :D :p
   
 10. B
  Bannad · stockholms · 3 729 inlägg

  byggarätt

  Bannad
  Jag tycker det är bra att tråden tog upp snöskottningen för nu när alla fungerande rutiner rasar i samhället så drabbas människorna av små konflikter och lagen är solklar skotta aldrig snö på annans mark
   
 11. B
  Medlem · Uppsala · 592 inlägg

  bakterie

  Medlem
  Men LOL! Jag undrar om inte jag kört en sådan vid ett tillfälle i lumpen. Vi skulle öppna en helt igensnöad landningsbana. Om det är en sådan (det var ett tag sedan), så har den två stycken Scania V8-or. En för att driva hjulen, och en för att driva aggregatet. Jäklar vad det sprutade snö! Det var dock några metalldelar i själva aggregatet som lätt gick sönder, så det blev många stopp för reparation. Kul bild!
   
  • Laddar…
 12. mexitegel
  Allvetare · Västra Götaland · 15 445 inlägg

  mexitegel

  Allvetare
  Vad menar du med detta?
   
 13. T
  Medlem · Dalarna · 172 inlägg

  Tommy Lövgren

  Medlem
  Hon har rätt att säga stopp för att lägga snö på hennes tomt när hon själv vill. Var glad för den tid du har fått möjlighet att lägga din snö på hennes tomt istället.
   
 14. Bo.Siltberg
  Hobbyelektriker · Värmland, Molkom · 18 649 inlägg

  Bo.Siltberg

  Hobbyelektriker
  Frågan tycker jag mer handlar om varför hon vill förhindra att få lite snö på tomten och "kommunicerar" det med denna metod. Jag hittar heller ingen uppgift om bredden på denna infartsväg, det låter som att den är typ 2.3 meter bred, utan diken och istället hinder på båda sidor. Hur hade man tänkt hantera snöröjningen från början?
   
 15. B
  Bannad · stockholms · 3 729 inlägg

  byggarätt

  Bannad
  När folk styckar tomter med skaft så fattar de inte de behöver röja snö.....

  Radikal lösning är att bygga en ramp gallerbrygga 50 cm ovanför marken så kan det snöa då medeldjupet understiger 50 cm i stockholm...

  mindre radikal gräva dike i mitten o lägga slingor med värme i hjulspår...så att smältvatten o is hamnar i diket...

  minst radikal...fyrhjuling med transportmöjlighet och slunga eller den trädgårdsrobot som jag länkade i tråden


  allra minst handskotta och ta hand om snön själv
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.