Byggahus.se

snickarfardigt=nyckelfardigt=totalentreprenad?

 1. F
  Medlem · 1 inlägg

  fille_b

  Medlem
  Hejsan!
  Vi funderar pa att bygga ett fritidshus och har fatt ett prisforslag fran borohus pa vitsippan 55 = 511.000 kr snickarfardigt  :surprised:. Ar det nagon som har ett sadant hus och sitter inne med information (bade positiv och negativ)?
  Och vad betyder egentligen snickarfardigt? Ar det samma sak som nyckelfardigt? Vad mer forutom tomten + grundet behover egentligen laggas till? Genom att valja snickarfardigt, ar det samma sak som totalentreprenad? Hjalp vad krangligt allt ar!

  Tacksam for all hjalp,
  So
   
 2. N
  Medlem · 97 inlägg

  niklasl

  Medlem

  Re: snickarfardigt=nyckelfardigt=totalentreprenad?

  Snickarfärdigt kan betyda lite olika beroende på vem du frågar, så du ska definitivt kräva av Borohus att de förklarar ordenligt vad som ingår i priset. Det borde de ha gjort redan när du fick priset, om de hade varit en smula kundorienterade...

  Dock är det stor skillnad på snickarfärdigt och nyckelfärdigt; ett snickarfärdigt hus innebär i stort sett att byggnadssnickarna är färdiga (duh) med det, alltså att en hel del återstår. Du får alltså räkna med att fixa sånt som ytskikt (väggar, golv o tak) kök och badrumsinredning (kanske också VVS och el) på egen hand eller hyra in hantverkare.
   
 3. volvo
  Medlem · Södra sverige · 2 771 inlägg

  volvo

  Medlem

  Re: snickarfardigt=nyckelfardigt=totalentreprenad?

  Snickarfärdigt är inget vedertaget begrepp i byggsvängen. Det kan betyda allt från montagefärdig materialleverans till stomrest, tätt hus.
  Det måste den som gett priset specificera. Ni måste ju få veta EXAKT avd ni fått pris på.

  Nyckelfärdigt är ett komplett, färdigt hus som du bara behöver en nyckel till för att öppna. I det priset skall allt inklusive målning, köksmaskiner m.m. ingå. Ni ska inte behöva göra någonting själva.

  Totalentreprenad är en av avtalsformerna man kan välja att köpa sitt stomresta hus med eller sitt nyckelfärdiga. Allt beror på hur man skriver.
  Andra avtalsformer är leverans, delad entreprenad och generalentreprenad.
  Ta gärna hjälp av en lokal byggkonsult för hjälp med kontrakten. Det kan vara väl värt pengarna!
  Det är ju i kontraktet man förebygger problemen och säkrar totalkostnaden.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.