Byggahus.se

Snickaren har skruvat i ny diskbänk

 1. S
  Medlem · Stockholm · 1 845 inlägg

  Sir Duke

  Medlem
  TS hoppas du känner att du kan ta upp det med hantverkaren. Det förtjänar han. Dumt om det blir en jättelång rörig tråd här. Krångla inte till det, säg att bänken är bucklig och be honom kolla på det.
   
  • Laddar…
 2. K
  Medlem · 38 inlägg

  Kjol

  Medlem
  Jag har svårt att se vad skadan sitter
  En genomgående pumptvål eller en snygg rostfri plugg kanske hade blivit bra mycket snyggare, om nu inte byte blir aktuell
   
 3. A
  Medlem · Kalmar Län · 11 921 inlägg

  AndersS

  Medlem
  Det är inte en utan två skruvar och hela plåten har lyft sig vilket man ser tydligt på bilder, en nära bakkant och den andra sitter längre ut.
  Men det första man gör som noterats tidigare, skruva ned skruvarna då de pressar på plåten och limning om det är hel spånskiva under.
   
  • Laddar…
 4. M
  Medlem · Stockholm · 165 inlägg

  Metafor

  Medlem
  En smed som jobbar med rostfritt och kan materialet kan nog åtgärda detta. Svårt att få helt osynligt, men med lite vardagsyta borde det inte bli märkbart.
   
  • Laddar…
 5. B
  Medlem · västerbotten · 133 inlägg

  b50gud

  Medlem
  bränna med en brännare på rostfritt då blir bänken blånad för all framtid det är ingen framskärm på en gammal bil vi pratar om utan tunn rostfri plåt
   
 6. F
  Medlem · KALMAR · 25 inlägg

  FOLKABUSSEN

  Medlem
  Det var tråkigt. Skruvarna är minst 1 cm för långa än vad snickaren borde ha använt sig av. Kan vara så att det låg fel i kartongen, att han eller kollegan lagt i fel skruv eller från fabriken . Hade det hänt mig hade jag börjat med att kräva en ny diskbänk.

  Betalar jag 100 % då ska resultatet också vara 100%, svårare än så är det inte.

  Visst blir det märken under åren, men varför betala fullpris och redan få skador???
   
 7. pelle plåttak
  Verktygstokig · Estocolmo · 451 inlägg

  pelle plåttak

  Verktygstokig
  begär ny diskbänk , skall en plåtslagare fixa det där kommer det kosta skjortan och
  det kan inte göras på plats utan måste ta med den till verkstan
  med
  har själv dragit för lång skruv i skåpbilen med självborrande med resultatet att borrspetsen tittade ut 5 mm i på utsidan , men det är en annan historia
   
 8. A
  Medlem · Kalmar Län · 11 921 inlägg

  AndersS

  Medlem
  Och ännu bättre om det är underlimmad spånskiva med brännare(y)
   
 9. elle10
  Besserwisser · Jönköpings län · 50 inlägg

  elle10

  Besserwisser
  Då får det nog bli en ny diskbänk!
   
  • Laddar…
 10. T
  Medlem · 1 438 inlägg
  Man häpnar av vissa svar här, det är ju fullständigt självklart att det är snickaren som klantat sig och lika fullständigt självklart vem som ska lösa problemet. Plåtslagare, leva med det, täcka över, tvålpump... Nä, det enda som gäller är att diskbänken på något sätt återställs till nyskick, t ex genom utbyte. Av snickaren.

  Kontakta honom, hoppas på att det löser sig smidigt men förbered er på alternativet.

  Hoppas det finns betalningar att hålla inne som påtryckningsmedel, annars kan det bli jobbigt om han sätter sig på tvären.
   
 11. Okarlsson
  Renoveringsnovis · 801 inlägg

  Okarlsson

  Renoveringsnovis
  Bra att veta, tack för info.
   
 12. loka1
  Renoverare · Stockholm · 46 inlägg

  loka1

  Renoverare
  Håller med, meddelade honom idag direkt med SMS+bilder, kunde inte ringa än pga mitt jobb.

  Nu har jag iaf förstått att det är svårt att åtgärda. Ska också kolla med tillverkaren (Decosteel), det hade jag inte tänkt på innan.

  Trodde aldrig att så många skulle engagera sig i den här frågan här och jag uppskattar verkligen alla kommentarer, men det behövs inga fler spekulationer i nuläget tror jag :)
   
  • Laddar…
 13. L
  Medlem · 226 inlägg

  Lucif3r

  Medlem
  Att helt åtgärda skadan till nyskick är nog tämligen omöjligt. Däremot går det säkerligen att minimera den. Frågan är ju då om det är något du kan acceptera eller om du vill ha den helt prinstin. Är hela köket(inkl diskbänken) sprillans ny så skulle nog iaf jag vilja ha en ny bänk.
  Det är självklart att alla gör misstag på jobbet ibland, men då får man också stå för konsekvenserna.

  Grejen med bilplåtar är att den ofta är väldigt tunn och framförallt mjuk, vilket gör det lättare att massera bucklor. Skarpa "jack", ungefär som i din diskbänk, är rätt svårt att få bra även på tunnplåt. Bilar har dock den stora fördelen att man spacklar/använder fyllnadsprimer på dom små ojämnheter som blir kvar(nu pratar vi knappa millimeter med fyllnad, inte decimeter tjocka lager som man ser skräckexempel på ibland), vilket i sin tur gör att spåren blir osynliga och okännbara över lacken.
  Den metoden kan man ju inte använda på en diskbänk direkt...
   
  • Laddar…
 14. M
  Medlem · Stockholm · 165 inlägg

  Metafor

  Medlem
  Man ska inte bränna själv utan gå till en smidesfirma som kan rostfritt. Det är en speciell teknik. Inget att prova hemma. Men visst är detta snickarens ansvar.
   
 15. I
  Medlem · uppsala · 475 inlägg

  ItWasntMe

  Medlem
  hej snickare här. Det går nog att få till okej. Men hade jag själv lagt ut 16.000kr på en köksskiva så hade jag aldrig nöjd mig med okej. Självklart ska du begära en ny, det tycker jag är rimligt för den summan.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.