Byggahus.se

Slutpriser nu lägre än utgångspriser

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Slutpriserna på bostadsrätter fortsätter att sjunka och är nu för första gången på flera år lägre än utgångspriserna.

  Du kan läsa artikeln här: Slutpriser nu lägre än utgångspriser
   
  • Svara
 2. H
  Medlem Nivå 10
  Det är väl främst utgångspriserna som ökat? Det kommer ju färre besökare på visningarna och då är det en naturlig följd att höja utgångspriset, när man inte längre kan räkna med bra budgivning.
   
  • Svara
 3. Appendix
  Husägare · Nivå 10
  Och där small det till ännu mer tydligt. Precis som jag sagt ett par månader nu.
   
  • Laddar…
  • Svara
 4. K
  Anonym
  Nja, det går nog emot den mest basic utbud-efterfrågan-teorin som finns. När man märker att priserna sjunker så kommer man som säljare knappast att höja priset.
   
  • Svara
 5. D
  Medlem Nivå 7
  Nja, tror inte den håller på bostäder i det här läget. Vill man ha 4,5 miljoner läggs ofta utgångspriset på 4 miljoner. Har följt en del hus sista tiden och trenden är att man nu lägger ut huset för 4,5 miljoner och hoppas att någon nappar eller prutar till 4,4 miljoner. Man vill inte riskera att lägga ut det för 4 miljoner och bara få ett bud.
   
  • Laddar…
  • Svara
 6. H
  Medlem Nivå 10
  Färre, ibland bara några få, kommer på visningen. Är du då fortfarande ok med ett utpris 500-1000tkr under accepterat slutpris? Nej istället sätts ett utpris som är närmare vad du kan acceptera som säljare.
  Lite off topic, för Sthlm
  Sedan mitten av 90-talet har det i stort sett någon gång varje år kommit tillfälligt prisdipp (5-10%) där marknaden stannat upp pga plötsligt stort utbud. Skillnaden nu är att det inte varit någon sådan dipp på tre-fyra år, bara rakt upp så alla blir nu mer överraskade/nervösa. Och all respekt för det, inte konstigt.
  Vilka lägenheter är det som åker jojjo mest och påverkar statistiken i första hand? De som inte har några egentliga plus. Lägenheten på nedre botten med dålig planlösning och hög avgift, den får sänka priset mest när det finns andra bättre att välja på. Den dåliga lägenheten kan bara stå sig ok när det är glödhet marknad och allt annat försvinner i ett nafs. Bra lägenhet har ALLTID köpare. Går marknaden ner 10% så har dåliga lägenheter kanske sjunkit 15-20% i värde och bra lägenheter nästan ingenting för dom är fortfarande hett eftertraktade.
  Titta på Hemnet nu, vad ligger osålt i respektive område efter 14 dagar - inte kronjuvelerna precis.
   
  • Svara