Byggahus.se

Slutbesiktning, vad händer sen?

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Vi hade slutbesiktning i slutet av november -06. Lite småsaker blev det samt en sak som inte var färdig vid besiktningen (detta gjordes 1 vecka efter besiktningen). Allt är fixat utom 2 saker. Snickarn lovade att höra av sig efter julhelgen men har inte hört av sig än... Vad händer egentligen efter de 3 månaderna som företaget har på sig att "fixa till" det sista? Tacksam för svar! :)
   
 2. C
  Medlem Nivå 6
  Enligt ABS 05 (och även tidigare ABS 95, om nu dessa regler gäller i ditt fall) skall avhjälpande av vid besiktningen noterade fel ske inom två månader från det att besiktningsutlåtandet tillställts entreprenören om det inte finns särskild anledning att förlänga tiden.
  Du bör stöta på entreprenören skriftligen och meddela att du, om åtgärd inte sker inom en viss tid (förslagsvis ytterligare två veckor), kommer att åtgärda felen på entreprenörens bekostnad. Håller du inne en del av betalningen skall du dra av dina kostnader, lämpligen verifierade med fakturakopia på åtgärdskostnaderna, när du erlägger den sista betalningen.
  Håller du däremot inte inne något kan det vara svårare att få ut ersättning för arbetet och du får väl då fortsätta att stöta på entreprenören.