Byggahus.se

Slutbesiktning, vad händer sen?

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Vi hade slutbesiktning i slutet av november -06. Lite småsaker blev det samt en sak som inte var färdig vid besiktningen (detta gjordes 1 vecka efter besiktningen). Allt är fixat utom 2 saker. Snickarn lovade att höra av sig efter julhelgen men har inte hört av sig än... Vad händer egentligen efter de 3 månaderna som företaget har på sig att "fixa till" det sista? Tacksam för svar! :)
   
 2. I
  Medlem Nivå 5

  Re: Slutbesiktning, vad händer sen?

  Dåligt av snickaren att han inte har hört av sig men det har ju inte gått tre månader än.
   
 3. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Slutbesiktning, vad händer sen?

  Normalt sett har dom ju 2 månader på sig att rätta till eventuella fel men här har dom tydligen 3, står det klart och tydligt i besiktningsprotokollet?
  Håller ni inne en summa pengar av slutlikviden som skall betalas när felen är avhjälpta?

  Har dom inte fixat felen inom den tid som står i protokollet så gör en kraftfull påstötning att nu skall det ordnas punkt slut, dom skall då komma med ett svar att det skall åtgärdas omgående, få gärna ett datum. Om felen fortfarande inte åtgärdas så skall ni i ett rekommenderat brev skriva till företaget och tala om för dom att om dom inte inom en viss tid låt oss säga 1 vecka inte svarar och åtgärdar problemen kommer ni att ta in en extern snickare att åtgärda problemet och betala med dom pengar som ni håller inne. Det är viktigt att ni skickar det rekommenderat så dom inte kan hävda att dom inte mottagit brevet.

  Det är bara att köra hårt för ni har all rätt på er sida, finns ingen anledning att krusa husföretaget för dom vet exakt vad som gäller.