Byggahus.se

Slipning av vindsträgolv innan målning.

 1. K
  Medlem · 23 inlägg

  kajakmannen

  Medlem
  Hej
  Vi har et vindsgolv som vi vill måla. Vi har fyllt springorna mellan plankorna med latexfog och skall nu slipa golvet lätt innan målningen. Vi tänkte måla både med grundfärg och sedan med slutfärgen. Frågan är som följer:

  Vi vill slipa govlet lätt innan målningen (govlet är redan torkat med målartvätt) dels för att få bort det lilla av latexfogen som kladdat bredvid springorna och dels för att ge en bra grund till den tä´ckande färgen som skall på. Får man slipa ett golv med en ocillerande slipmaskin eller är det slippapper och kloss som gäller?

  MVH / Anders Molin
   
 2. ¤ akila ¤
  Medlem · Jönköping · 715 inlägg

  ¤ akila ¤

  Medlem

  Re: Slipning av vindsträgolv innan målning.

  Vi har nyss fått golven slipade men det va en riktig grovslipning. Han använde en stor slipmaskin. Den sorten är inte ocillerande utan det är ett band som snurrar. Ocillerande maskiner ger väl lätt sliprosor om man inte ser upp (ner ::)) Såna maskiner finns att hyra hos byggkedjorna, vet ej kostnad.

  Men är det bara fiberresningar från målartvätten ni ska slipa bort på ett mindre golv, är väl den billigaste och enklaste (?) lösningen att göra det för hand. Istället för slipkloss som man lätt får kramp i handen av finns det ett slags handtag som man sätter på slippappret på. Mycket skönare att hålla i!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.