Byggahus.se

Slipa golv - Hjälp!

 1. B
  Medlem · 792 inlägg

  brevik

  Medlem
  Hej!

  Jag har ett rum som är på 15kvm med furgolv lagt 1968. Nu ska jag byta ut 4st golvplankor mot nya och sen slipa om hela golvet. Det är ett sk. hobbyrum så det är därför jag vågar slipa om det :).

  Jag har aldrig slipat golv förrut och tänkte hyra en golvslip på Bauhaus. Är det något mer jag behöver, något jag ska tänka på?, etc...

  Jag tänkte lacka golvet så jag köper väl nån standardlack. Ska det lackas 2ggr?

  Tack på förhand.
   
 2. F
  Medlem · 132 inlägg

  Familjens_Fixare

  Medlem

  Re: Slipa golv - Hjälp!

  Nummer 1: Stå ALDRIG stilla med maskinen. Den försviner rakt ner i golvet i så fall. Håll alltid jämn rörelse på den och framförallt når du vänder riktning mot en vägg.

  Nummer 2: Kör med riktigt fint papper till att börja med så att du kan "känna" dig fram.

  Att lacka 2 ggr blir bra. Det är ganska lätt att få detta bra. En bred lackpensel (finns speciella) så går det bara finfint...

  Om du har springor mellan brädorna så går det åt en hel del lack som bara rinner rakt ner. Det är dock inte att göra åt detta såvida du inte vill fylla igen sprickorna vilket ger ett mer skeppslikt golv.

  Stryk på lacken i brädornas riktning...
   
 3. M
  Medlem · 498 inlägg

  Mangelito

  Medlem

  Re: Slipa golv - Hjälp!

  Hur är golvet behandlat nu?
   
 4. yonna
  Medlem · Österlen · 6 952 inlägg

  yonna

  Medlem

  Re: Slipa golv - Hjälp!

  Köp inte billig lack! Jag lackade med den lack som medföljde hyresmaskinen hos Optimera (troligen ngt motsvarande det Bauhaus har). Vattenbaserad lack - i mitt fall för parkett. Lacken torkar på ngn timme och jag strök fem gånger. Den är inte vidare slitbar.

  Om jag vore du skulle jag satsa på högsta lackkvalitet och den finner du troligen inte hos Bauhaus. Även om lacken ingår i hyreskostnaden är det totalt en marginell merkostnad att välja högre kvalitet.

  När man hyr brukar det ingå utmärkt beskrivning ev i form av videofilm. Om du följer instruktionen väl är det inga problem med att slipa själv.
   
 5. Immobil
  Medlem · Blekinge · 10 109 inlägg

  Immobil

  Medlem
 6. B
  Medlem · 792 inlägg

  brevik

  Medlem

  Re: Slipa golv - Hjälp!

  Tack för alla svar. Jag tror att golvet är obehandlat nu. Efter att ha prata med en kompis så visade det sig att han är god vän med en som jobbar med att lägga/slipa golv :)

  Ja, ni förstår säkert ;)
   
 7. Immobil
  Medlem · Blekinge · 10 109 inlägg

  Immobil

  Medlem

  Re: Slipa golv - Hjälp!

  ::) Som Swede brukar säga: Gnosjödollar! ;D
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.