Byggahus.se

Skräckexempel på lastsurrning

 1. J
  Renoverare · Skåne · 3 292 inlägg

  Jarlsgård

  Renoverare
  Fast där är ju elbaklucka bra, eftersom den stannar i det läget man "låser" den i. Förr var man ju tvungen att surra ner luckan vilket man idag inte behöver.

  Angående släpen så kan jag hålla med, ofta är det små fissläp.. Problemet är la att man i 99.9\100 fall inte får dra ett större släp, likt ett tippsläp på vanligt B-kort... Men de borde finnas iaf 1 släp för den som får och vill...

  Ang lasta långt så vet jag att skoda, bla superben har som tillval att man kan få fällbart passagerarsätet.. Det i kombination med ett redan stort bagage känns ju då som en vinnande kombination? Släng dit elbaklucka dessutom så är man ju i hamn? :crysmile:
   
 2. useless
  Lök. · Gävleborg · 19 892 inlägg

  useless

  Lök.
  Jag tror inte elbakluckans lyftmojänger är gjorda för att köra med luckan halvöppen.
   
 3. J
  Renoverare · Skåne · 3 292 inlägg

  Jarlsgård

  Renoverare
  Kanske inte, men har svårt att tro att de skulle ta speciellt mkt stryk av att utsättas för det någon enstaka gång :)

  Har man för vana att köra med såpass långa saker så man jämnt och ständigt behöver köra med öppen lucka, så bör man nog överväga sitt bilval alternativt skaffa ett släp :cool:
   
 4. pelpet
  Medlem · Dalarna · 9 877 inlägg

  pelpet

  Medlem
  Det borde man. Men tänk vad mycket bättre bilen skulle vara om man enkelt kunde fylla 2/3 av alla släpbehov med bilen.

  Säg att man behöver 40 st 5 meters trallbrädor. Kör till brägårn efter jobbet. Fäll passagerarstolen och breda delen av baksätet. Från passagerarstolens baksida viker man upp skyddsskivorna som skyddar instrumentpanel, dörr och förare och skapar en 75 cm bred lastyta där med öglor. In med brädorna, spänn fast både fram och bak. Bakluckan låses i lagom öppet läge med stag som kan fällas ut ur bakluckan. Det flexibla skyddstyget sätts fast på baklucka och öppning och dras åt med spännband. Brädorna sticker ut kanske 1,5-2 meter bakom bilen. Varningslampan med spiralkabel dras ut från skuffen och spänns fast på virkesbalen. Bara att köra hem.

  Eller tänk om takräcket kunde ta 300 kg maxlast vid max 50 km/h? Jag skulle tro att 100 kg maxlast mest handlar om manöver- och bromsförmåga.
   
  Redigerat 5 sep 2020 22:47
 5. Demmpa
  Husägare · Kalmar · 11 005 inlägg

  Demmpa

  Husägare
  På ”vårt” lokala byggvaruhus har dom två lånesläp där alla fyra lämmarna går att fälla inviduellt, på ena är det hörnstolpar som går att lyfta bort, det andra äldre släpet håller lämmarna varandra.
  Har flera gånger fått saker lastade på lånesläpen med truck.
  Dom har även spännband för utlåning (ihop med släpen).

  Tyvärr finns det kunder som inte är rädda om släpen.
   
 6. R
  Medlem · 2 244 inlägg
  Jag har förvisso inte provat MY 21 på bilar ännu. Men provade en Astra 20. Den hade fällbart säte, krokar i bagaget och luckan går att sälla hur som.
  Så vilka bilar har inte luckor du kan ha öppna?

  Min är en i40 den ser ut så här.
  Finns krokar och skenor. Elektriska luckan stannar där jag stoppar den.

  Tycker också att bilmärken saluför att du an öppna luckan halvt bara eller där du vill ha den när du trycker på knappen.

  Lånesläp brukar väl inte en seriös byggfirma låna så därför bryr sig väl inte bygghandeln om att ha svindyra släp stående som folk med cornflakespaketen ska köra och förstöra. För släpen är verkligen förstörda och ofta inte lagliga tyvärr. Därför förbannar jag mig över när lånesläpet jag brukar ha är upptaget =)
  [​IMG]
   
  • Laddar…
 7. Fulkemisten
  Husägare · 1 706 inlägg
  Eller hur! Något som jag länge har tänkt på är varför inga (vanliga person)bilar säljs med bagageutrymmet klätt med durkplåt? Jag vill knappast ha filtklätt någonsin. De där mattorna som följer med skyddar väl litegrann men mest botten och knappt det. När jag tar upp den här frågan irl så blir jag skrattad åt och folk påpekar att det är nog bara jag i hela världen som skulle vilja ha det här och att det finns ingen som helt efterfrågan på detta som tillvalspaket och därför finns det inte...
   
 8. Hep
  Garagebyggare · Stockholm · 784 inlägg

  Hep

  Garagebyggare
  Min bästa laståsna var faktiskt en Merca A-Klass där jag kryssat i extra lastfunktioner vid beställningen. Ett enkelt handgrepp och så var valfria stolar helt urplockade (eller ihop- och uppfällda mot framsätet). Med bara förarstolen kvar sväljer även en så liten bil orimligt mycket. Med lite moddande som tyskarna nog inte skulle gilla går det dessutom att använda de tomma stolsfästena till spännremmar när stolarna är borta. En sån bil, fast lite större, skulle täcka de flesta av mina lastbehov.
   
 9. K
  Medlem · 31 inlägg

  kallabaz

  Medlem
  Jag saknar min gamla v70 från 2000 med gamla karossen och takbågar varje dag nu när jag bytt till en Kia ceed sw PHEV.
  Lastutrymmen och funktioner för detta blir inte bättre med åren, speciellt inte med påfundet bruten baklucka..
   
 10. ricebridge
  Husägare · Jönköping · 4 187 inlägg

  ricebridge

  Husägare
  Min Dacia Logan (gamla modellen) — ojojoj vilken lastkärra alltså. Den fällde jag sätena på och sen gick det att lyfta in fulla lastpallarmed gaffeltruck. Ett par handgrepp och vips hade man sju fullstora säten istället, perfekt att köra ungar i när äldste sonen spelade fotboll t ex. Plus attden hade dragkrok och rails för takräcket.

  Saknar den ibland men allt har sin tid.
   
 11. Fulkemisten
  Husägare · 1 706 inlägg
  Rails och dragkrok är ett måste för mig till skillnad från t ex vilken färg bilen har eller vad det står i grillen...
   
 12. pelpet
  Medlem · Dalarna · 9 877 inlägg

  pelpet

  Medlem
  Jag letade ny bil för ett tag sen och gick runt i bilhallar och tittade på bagageutrymmen. Och nästan alla var löjligt små och inflexibla. Och jag såg ingen med skenor. För mig ser det verkligen ut som bilarna är gjorda för att ha några kabinväskor där bak och inte så mycket annat.

  De flesta bilar har inte ordentliga rails heller, utan några fåniga fästpunkter för ett specialdesignat räcke. Dödsfånigt. Jag vill kunna ha takräcket där jag vill.
   
  • Laddar…
 13. pelpet
  Medlem · Dalarna · 9 877 inlägg

  pelpet

  Medlem
  Det första man får göra är ju att lägga in en gummimatta där bak så man inte skitar ned filten. Helt värdelöst. Durkplåt kanske blir lite skramligt men vore utmärkt. Gärna med ett dräneringshål också. Och med durkplåt på baksidan av stolarna så att man mer eller mindre får ett inre flak om man fäller baksätet.

  Alternativ till durkplåt skulle kunna vara en ordentlig gummimatta som täcker hela bagageutrymmet, inklusive sidorna, när baksätet är nedfällt helt eller delvis. Och som kan tas ur och tvättas.
   
  • Laddar…
 14. R
  Medlem · 2 244 inlägg
  Du ska ju inte titta på mellanklassen ;) Men jo många är ganska små speciellt suvar.

  Jag har sådant infällt takräcke med designade bågar. Men jag kan välja att sätta de på typ 4 platser. Det bör duga för de flesta =)

  Men jag håller med dig. Jag gillar storkombi, för jag själv är ganska stor och jag sitter inte jättebra i mellankombis.
  Toyota, hyundai, renault mm har tagit bort alla stora. Fattar inte varför egentligen. Alternativen blir ju bara de orimligt dyra bilarna kvar som volvo och vag, även peugeot är orimligt dyra för 508 idag.
   
 15. K
  Medlem · 31 inlägg

  kallabaz

  Medlem
  Jag vet att Renault har tagit bort alla större bilar pga co2-skatten.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.