Skjutdörrspartier till vinterträdgård

10k läst  9 svar

 1. L
  Medlem Nivå 1
  Vi ska bygga om vår altan till en vinterträdgård och funderar nu på vilka skjutdörrspartier vi ska välja.Vi var först övertygade om att välja Hajom men det blir för dyrt. Helst vill vi ha trä men det funkar med aluminium också, bra kvalitet är viktigast. Är det någon som har tips/erfarenhet av detta?

  Vi önskar även tips på vad man kan använda för typ av dörr mellan vardagsrum och vinterträdgård. Vill helst ha en skjutdörr för att det inte tar upp någon plats i uterummet som vanlig dubbeldörr gör.

  Tacksam för svar!!
   
 2. Robert_Maria
  Medlem Nivå 10
  Vi har i vår vinterädgård valt ett vikparti istället för skjudörrs dito. Med en skjutdörr har man problemet att minst ett modulmått fortfarande blir täckt hur man än gör, med vikdörrar är problemet löst. Så har iaf vi resonerat. Utgången från köket är i vårt fall en helglasdörr.
   
 3. T
  Medlem Nivå 2
  Hej,

  Vi tvekade länge på vilken modell vi skulle välja. Vi var länge inne på aluminiumskjutdörrar med bästa isoleringsförmåga. Till slut blev det dock SP fönsters skjutdörrar i trä (med 35% rabatt i höstas blev det ju till och med billigare än aluminumpartierna som just då hade 20% rabatt). Nackdelen är att ena delen är fast, men det fungerade rätt bra till vårt layout/utseende på altan. Efter att vi satt in träskjutdörrarna inser vi också att det blev mycket snyggare. Känns mer ombonat och gediget.

  Vad gäller isoleringsförmåga tror jag att trädörrarna är bäst (tätare skarvar/springor mellan delarna), men det krävs ändå en hel del att ha upppvärmt hela vintern. Vi byggde precis klart till jul i år och det var dock inga problem att få inomhusklimat över jul och nyår mha två element på halvfart.

  Ena bilden är tagen vid monteringstillfället: (Liten varning att skjutdörrar i trä är tunga. Bärselar är ett måste), den andra är inför juldukningen.

  Mvh Sven
   
 4. H
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Skall göra nå´t liknande själv. Kolla med Skånska Byggvaror och Santex. Det är ganska tunga grejer och Skånska Byggvaror levererar fraktfritt.
  /Hubertus
   
 5. M
  Medlem Nivå 8
  Har varit hos skånska byggvaror och tittat på deras utställning... jag blev inte imponerad av natura III som är till vinterträdgården. Svåra att öppna ( liten spak man lyfte upp) och de var inte lätta att vika ihop, tunga att skjuta åt sidan. Vi har också varit och kollat på Willabgaradens utställning, betydligt bättre men också mycket dyrare för vinterträdgård. Sedan står det på skånskas hemsida att det är lång leveranstid för natura III, hur lång vet jag inte men man blir lite avskräckt.
   
 6. K
  Medlem Nivå 1
  Rekomendar att du tiita på alupartier hos inventa i Ängelholm har själv köpt fasta partier och ett skjutdörrsparti till ett bra pris.
   
 7. A
  Medlem Nivå 1
  Vi köpte vårt via Skånska Byggvaror och är supernöjda med resultatet. Måste dock påpekas att det tar tid att montera för man måste verkligen läsa instruktionerna flera gånger. I vårt fall försvårades det hela av att snickare först satte dit vikdörrarna utan att läsa ordentligt vilket gjorde att vi fick göra om allt. Nu fungerar allt super och vi har ett jättefint och varmt uterum även nu på i vinter.
  Leveranstiden är det litet si och så med men vi fick allt på 2 veckor.
   
 8. K
  Medlem Nivå 7
  Vilket fabrikat har ni? Finns det månne någon bild man kan få se?

  /Elin
   
 9. Robert_Maria
  Medlem Nivå 10
  Vi har valt SKBVs dörr. Bilder finns både i vår blogg och även i vårt fotoalbum. Man får leta lite. ;)
   
 10. M
  Medlem Nivå 8
  Vi kollade upp klarabellas förslag (INVENTA)och de var betydligt billigare än willabgarden. i vårt fall skulle det kosta 29000 för w55 hos villabgarden medan hos inventa tog de 26000 med bättre glas ( 2 energiglas).Vi har tänkt att åka upp ängelholm och kolla på olika dörrar mm. Man vill ju inte köpa grisen i säcken... Vi blev avskräckta av skånska byggvarors dörrar när vi besökte deras utställning i helsningborg.

  Är det någon som köpt från Inventa ?
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: