Byggahus.se

Skiffergolv??

 1. M
  Medlem · 7 inlägg

  mickel

  Medlem
  Hej .

  Har hittat en som säljer skiffer, tegel mm. från Idien, Jerusalem mm.
  Undrar om någon har erfarenhet av skiffer golv i badrum?
  Väldigt snyggt skiffer Storlek 30x30, 45x45.
  det ska tydligen oljas när det är laggt så att
  "tätter porer" .
  kan det vara något att ha i badrum, är lite orolig
  att det "fäller" och att det blir vasst att gå på!!
   
 2. lastkaj
  Medlem · 1 395 inlägg

  lastkaj

  Medlem

  Re: Skiffergolv??

  Personligen tycker jag att det är bättre att välja klinker som ser ut som skiffer, det finns ett antal o välja på. Just skiffer kräver underhåll av oljning m.m. - en aning jobbigt tycker jag.
   
 3. M
  Medlem · 8 inlägg

  Marcela

  Medlem

  Re: Skiffergolv??

  Hej lastkaj!
  Har du något tips på klinkerplattor som är så lik skiffer som möjligt? Höganäs har en väldigt fin platta som heter Epos men av någon mystisk anledning har dom stänkt på något som ser ut som droppar av lortigt vatten - fattar ej varför... ??? Tips på annan naturtrogen "klinkerskiffer" ?
   
 4. lastkaj
  Medlem · 1 395 inlägg

  lastkaj

  Medlem

  Re: Skiffergolv??

  Ja, jag vet att höganäs har en snygg platta som liknar skiffer, Epos. Jag tycker själv att den är väldigt snygg.

  Själv har jag köpt mina plattor som liknar klinkers på stigs kakel i Göteborg. Dock tror jag att de flesta kakelsäljställen har någon typ av dessa look a like.
   
 5. Scout
  Medlem · Stockholm · 491 inlägg

  Scout

  Medlem

  Re: Skiffergolv??

  Vi har skiffer i ett av våra badrum.
  Fantastiskt vackert material !!
  Eftersom jag är lat av naturen så ångrar jag mig att vi inte la in ett klinkersgolv istället ;-)
  Nåja vi får väl stå ut med att olja det dåochdå
   
 6. Misse
  Medlem · Västra Götaland · 1 025 inlägg

  Misse

  Medlem

  Re: Skiffergolv??

  Får man lov att fråga vad denna platta heter (vi måste välja kakel och klinkers från just Stigs kakel skulle gärna vilja ha något som ser ut som skiffer)?

  Vi blev rekommenderade att välja klinkers istället för skiffer i badrummen. I och med att man klyver skiffer och det då aldrig går att garantera att det blir exakt samma höjd på plattorna, kan följden bli vassa kanter mellan de olika plattorna. Tydligen skulle man dock kunna få det bra om man var väldigt noggrann med att välja ut plattor med ungefär samma höjd, men säljaren menade på att vi i så fall nog behövde beställa 50% mer skiffer än vad vi faktiskt behövde. Förmodligen finns det andra levernatörer där plattorna är sorterade så att de passar ihop bättre, men det borde ju färsäljaren kunna upplysa dig om. För att summera det hela- säljaren vi pratade med rekommenderade inte skiffer i ett badrum där man ofta har bara fötter, men i t.ex en hall ansåg han att det passade utmärkt.
  Lyckas man lägga plattorna utan märkbara vassa kanter så är det ett underbart material, men det krävs ju, som en del tidigare mycket riktigt påpekat, ett visst underhåll och jag tror även att man måste vara lite försiktig med vissa rengöringsmedel för att inte förstöra stenen.
   
 7. lastkaj
  Medlem · 1 395 inlägg

  lastkaj

  Medlem

  Re: Skiffergolv??

  Du får gärna fråga, men jag kan inte svara - jag kommer inte ihåg. Åk till butiken o titta - du ser direkt vilket jag menar. Det finns dessutom i olika storlekar - det kan vara bra o titta vilken storlek du vill ha.
   
 8. Scout
  Medlem · Stockholm · 491 inlägg

  Scout

  Medlem

  Re: Skiffergolv??

  Vi köpte våra skifferplattor på Kakelspecialisten i Stockholm och har absolut inte något problem med "vassa kanter" eller att plattorna är olika tjocka.
  Visst är det variation men inte något som man stör sig på.
  Men framför allt snyggt snarare än praktiskt :D
   
 9. E
  Medlem · 155 inlägg

  Ellax

  Medlem

  Re: Skiffergolv??

  Vi har skiffergolv i badrummet och i hallen. Några erfarenheter är: För enklaste läggning skall plattorna vara kalibrerade så att de är något så där jämntjocka, annars måste man lägga dem i murbruk. Vår stenleverantör och vår plattsättare var eniga - olja INTE golvet. Det är också det råd som man får från Svenska stenleverantörer. Golvet skall istället såpas! Man kan använda allrengöring då och då men underhållet skall skötas med såpa, inget annat. Med olja riskerar golvet att bli grått och trist med åren.

  Och skiffer vs klinker... Ain't nothing but the real thing baby...!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.