Byggahus.se

Skiffer eller klinkers?

 1. L
  Medlem · 36 inlägg

  lt

  Medlem
  Hej,

  Vi har tänkt att lägga skiffer i entré, kök och badrum och har hittat en fin platta 30x60 cm kinesisk skiffer för 295 kr/m2. Har idag talat med tre olika platsättare och fått ungefärliga prisuppgifter på läggning 450-550 kr/m2 (exkl plattan). Verkar dyrt!

  En av plattsättarna avrådde oss från att använda äkta skiffer eftersom det är i stort sett omöjligt att få jämnt. För bästa resultat skall det läggas i cementbruk och då bygger det ca 5 cm och blir ändå inte jämnt. Han rekommenderade istället granitkeramik.

  Finns det någon som har erfarenheter ifrån detta?

  Hälsningar Lisa
   
 2. D
  Medlem · 553 inlägg

  djpa

  Medlem

  Re: Skiffer eller klinkers?

  En erfarenhet som iofs inte har med golvet att göra är att ni bör inhandla ett gäng storpack sockar och ni inte har slipat skiffer. Det går ett par sockar per vecka med ett sådant golv!
   
 3. Jesca_j
  Medlem · Västerbotten · 3 024 inlägg

  Jesca_j

  Medlem

  Re: Skiffer eller klinkers?

  It
  Det du kan kolla är om alla plattorna har samma tjocklek. Vissa skiffersorter har "naturliga variationer" vilket i praktiken betyder att tjockleken är väldigt varierande och det är därför det kan bygga 5cm.

  Är plattorna bearbetade till samma tjocklek är det inga problem varken med höjden eller att få det jämnt.

  Granitkeramik är annars praktiskt, för den tål i stort sett vad som helst samt att den är frostsäker. (Vi kommer att ha granitkeramik i garaget).
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.