Byggahus.se

Skidstahus, får inte fram information

 1. P
  Medlem Nivå 4
  som är tillräcklig varken här, på nätet eller hos dom själva.

  Är husen bra och är företaget bra? Och är det dyrt helt nyckelfärdigt inkl. grund? Är det någon som VILL berätta?
  Mvh Anna o Henrik
   
 2. volvo
  Medlem Nivå 10

  Re: Skidstahus, får inte fram information

  När man som blivande kund har svårt att få kontakt med företaget så bådar det inte gott.
  I så gott som alla fall så blir kontaktvilligheten mindre efter tecknat kontrakt och ännu mindre om några problem uppstår efter inflyttning...........

  Ta det som ett tecken på framtida kommunikation.
   
 3. H
  Medlem Nivå 1

  Re: Skidstahus, får inte fram information

  Hej Anna o Henrik!

  Vi berättar gärna om våra erfarenheter av Skidsta, som i vårt fall är mycket bra hittills.
  Vi har precis gjort leveransavrop och vägen hit har varit väldigt bra. Vår säljare har alltid varit kontaktbar när som helst på dygnet (västernorrland). Vi har själva fått rita huset som vi vill ha. De har varit mycket tillmötesgående med det mesta.
  Priset vi betalt för vårt egenritade hus, påminner mycket om Sjödalshus Almnäs/Sparresäter, och priset minskade med flera 100.000:- i jämförelse. Generellt sett är det inte mycket som skiljer kvaliten åt förutom att Sjödalshus har mer lull-lull, men det fixar man billigare själv!  ;) Vad gäller uppvärmning o vitvaror, kök osv så är det lika.

  Skidstas kontor ligger i Ullånger och när vi var där och kikade i fabriken så fick vi en uppfattning att de gör rejäla hus och fina!!!

  Nu har vi ju inte kommit så långt trots allt, visst kan det komma en del problem på vägen, det är vi inställda på. Men vi är mycket nöjda hittills.

  Hoppas ni fick lite mer kött på benen!

  Vart ska ni bygga?
   
 4. P
  Medlem Nivå 4

  Re: Skidstahus, får inte fram information

  i sthlm =dyrt :)
   
 5. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Skidstahus, får inte fram information

  Hej
  Vi ska bygga med Skidstahus i Sundsvall. Vi är mycket nöjda med dem och har bara hört bra om dom. Det är många i vårt område som har byggt med dem. De bygger rejäla hus och valfriheten är mycket stor. Du bestämmer själv hur du vill att det ska se ut och du betalar inget extra för det. Jag har varit in i flera olika Skidstahus och inget är det andra likt.
  Det har aldrig varit något problem att få kontakt med dem. När vi tog en första kontakt med dem, hade de semester men tog sig ändå tid att åka till Sundsvall för att träffa oss. Det är möjligt att det är svårt att få bra information på deras hemsida, men det är de ju inte ensamma om i så fall. :)
  Prismässigt är de lite dyrare än Älvsbyhus.
  Vi är nära till byggstart nu. Man börjar gräva om två veckor och huset kommer om fyra veckor.
  Jag kan rekommendera dig att slå en signal till dem!
   
 6. D
  Medlem Nivå 6

  Re: Skidstahus, får inte fram information

  Hej!

  Vi är mitt inne i processen med Skidstahus (bygger i Umeå). Just nu är bygglovet sökt (hoppas, hoppas) och hittills är vi mycket nöjda. Vi har ritat huset helt själva och har fått stöta på en del för att få vissa detaljer som vi vill ha dem. Men, Skidsta har varit mycket tillmötesgående än så länge. Det är väl därför vi valde Skidsta. Valfriheten alltså. Vi hade bestämt oss för att om vi ska bygga hus och satsa en massa pengar på det så ska vi åtminstone få det som vi vill ha det. Och, det var faktiskt inte så många hustillverkare som var så pigga på det. Vi fick flera svar i stil med: "vi har så mycket med att bygga våra kataloghus att vi inte har tid till ert projekt."

  Det enda negativa hittills är att isoleringen endast är 190 mm i standard. Men då är det förvisso med korslagda reglar så det kan nog jämföras med en något tjockare vägg utan en sådan konstruktion. Det var dock inte så dyrt att välja till mer isolering (även om vi nog struntar i det).

  Sen så ingår en ivt 490 värmepump i leveransen, en lösning som enligt mig inte är bra. Den är helt enkelt för klen.

  Allt går dock att välja bort, även om vår säljare har en mycket "säljande" inställning till deras lösningar. Man får helt enkelt stå på sig ordentligt för att få igenom sin vilja. Men det får man.

  Men, som sagt. Än så länge är allt bra. Jag ska skriva mer när vi kommer igång (när tjälen börjar släppa).

   
 7. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Skidstahus, får inte fram information

  Hejsan!

  Hur har det gått för er?
  Är huset uppe o klart eller hur långt har ni hunnit?
  Funkar det bra med Skidsta?

  Vi ska bygga i Sävar och tittar bla på Blåsippan.